Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž řídil pod vlivem drog

JIČÍNSKO – Hrozí mu zákaz řízení a vysoká peněžitá pokuta. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoVe středu 8. listopadu v časných ranních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Jičíně na ulici U Stadionu šestatřicetiletého řidiče osobního motorového vozidla Ford Focus. Policisty provedený orientační test na drogy u muže prokázal pozitivní výsledek na možné užití pervitinu a marihuany. Řidič si tak na místě vyslechl zákaz další jízdy a na výzvu se podrobil lékařskému vyšetření spojené s odběrem krve a moči. Případ v současné době šetří jičínští policisté. 

O dalším osudu hříšníka v jeho přestupkovém jednání rozhodne příslušný správní orgán, kde mu hrozí několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel a vysoká peněžitá pokuta.

V souvislosti s výše uvedeným případem policisté upozorňují!

Řízení pod vlivem drog je přinejmenším stejně nebezpečné jako řízení vozidla pod vlivem alkoholu. V obou případech je takový řidič velkým nebezpečím pro ostatní účastníky silničního provozu. Čím je hladina alkoholu nebo návykové látky u řidiče vyšší, tím menší je řidičova schopnost své vozidlo ovládat. Na odhalování těchto řidičů se policisté v rámci okresu Jičín nepřetržitě zaměřují v rámci dopravně bezpečnostních akcí, ale i v rámci běžného dohledu nad silničním provozem.

nprap. Aleš Brendk
08. listopadu 2017, 13:00

vytisknout  e-mailem