Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladík skončil ve vazbě

HRADECKO - Je vinen z několika krádeží a vloupání. 

Dvacetiletého mladíka, který je již měsíc ve vazební věznici, policisté viní z dalších krádeží. V polovině května ho policisté obvinili z trestných činů krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku a z obavy, že bude v trestné činnosti pokračovat, na něho soudce uvalil vazbu. V říjnu loňského roku byl podmínečně propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za krádež.
Policisté mu prvotně prokázali, že své babičce odcizil na konci loňského roku platební kartu s PIN kódem a z účtu ji odcizil přes 130 tisíc korun a o dalších 20 tisíc se pokusil. Dále byl v jednom obchodě v Hradci Králové lapen za pokladní zónou, kdy bez zaplacení pronesl 3 prstýnky z chirurgické oceli. Také mu prokázali, že se vloupal do panelového domu na Moravském předměstí s úmyslem odcizit jízdní kola. Zámky nepřekonal a "pouze" poškodil troje dveře. Po neúspěchu s kolama se pokusil ještě vniknout do kufru zaparkovaného motocyklu. Zde se mu však také nepodařilo zámek překonat. 
Po necelém měsíci vyšetřování mu policisté prokázali dalších 10 krádeží, kterých se dopustil na začátku května během 10 dnů. Za prsty mu uvízly různé věci jako jízdní kola, výčepní zařízení, dětský kočárek, kuchyňské náčiní, dorty, plechovky s pitím, lyže, lyžáky, sněhové řetězy a další. Na odcizených a poničených věcech způsobil škodu přesahující 265 tisíc korun. V jednom objektu, aby zamaskoval stopy, vnikl na WC, ucpal přetokový odpad u umyvadla, uzavřel hlavní odpad a pustil vodu, čímž na stropních panelech vznikla škoda za téměř 9 tisíc korun.
Mladému muži nyní hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

por. Iva Kormošová
21.6.2017, 15.00

vytisknout  e-mailem