Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hledáme svědky napadení

HRADECKO - Výtržníci z místa utekli. 

Kulturní akce pro milovníky amerických automobilů, „Hradecká V8“, která probíhala v Hradci Králové ve dnech 16.8.-18.8.2018, přivítala velké množství návštěvníků a z pohledu královéhradecké policie byl její průběh poklidný bez výrazného narušení veřejného pořádku. Jediným významným incidentem, kterým se museli policisté zabývat, bylo fyzické napadení návštěvníků festivalu dvěma muži. K tomuto napadení mělo dojít těsně po půlnoci 18.8.2018 přibližně uprostřed areálu Stříbrný rybník a vzhledem k tomu, že dva z napadených byli poraněni a musela jim být poskytnuta lékařská pomoc, tak byla k případu přivolána i Policie ČR. Zasahující policisté na místě zjistili, že dva z účastníků potyčky se na místě již nenachází a nikdo ze svědků události je nezná.

Z tohoto důvodu se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění dvou mužů, kteří se údajně měli účastnit napadení návštěvníků kulturní akce a kteří posléze z místa měli odjet pryč, aniž by poškozeným poskytli první pomoc, popřípadě by počkali na příjezd hlídky Policie ČR. Jeden z údajných účastníků šarvátky byl ve věku přibližně 35 let, měl krátké světlé vlasy, vousy s výraznou bradou a v uchu měl kroužek (tzv. tunel) černé barvy. Druhý muž byl o něco málo starší – odhadovaný věk kolem 40 let, vysoký přibližně 180 cm a měl svalnatou postavu.

Oba dva se pohybovali po areálu se skupinou osob na korbě vozidla zn. Ford, typ Pick up.

V případě, že disponujete informacemi k samotnému incidentu anebo k jeho účastníkům, obraťte se prosím na telefonické číslo 974 526 671 anebo poznatek zavolejte na linku 158.

kpt. PhDr. Ondřej Moravčík
20.8.2018; 11:19 hod.
 

vytisknout  e-mailem