Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvě vykradená auta

HRADECKO - V obou případech se jednalo o bavoráky. 

Během 21 hodin jsme přijali dvě oznámení o vloupání do motorového vozidla v teritoriu obvodního oddělení 1 Hradec Králové. První oznámení podal 27letý muž z Pardubicka, který uvedl, že své auto značky BMW zaparkoval na volně přístupném parkovišti v ulici Kollárova ve čtvrtek večer a druhý den odpoledne zjistil, že někdo zřejmě za pomoci ztracených klíčů vnikl do auta, z kterého odcizil sluchátka, klíče, hygienické potřeby a hotovost, vše v celkové hodnotě za téměř 24 tisíc korun.

Druhé oznámení podal také 27letý muž ale z Hradce Králové, kterému se také neznámý pachatel vloupal také do jeho BMW. K vloupání mělo dojít přes noc z pátku na sobotu v ulici Březhradská, také na volně přístupném parkovišti. Pachatel z vozu odmontoval všechna kola, která byla originální a hliníková. Po rozbití bočního trojúhelníkového okénka a okna na zadních pátých dveří vnikl do auta, odkud odcizil auto-nabíječku, hever a přenosný maják. V tomto případu vznikla škoda za 80 tisíc korun.
Oba případy policisté řeší jako trestný čin krádež. Pachateli hrozí v prvním případě až dva roky vězení, v druhém, jelikož je vyšší škoda a navíc poškození cizí věci, hrozí pachateli až 5 let odnětí svobody.

por. Iva Kormošová
10.12.2018, 15.00

vytisknout  e-mailem