Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté v horách i v podhůří

RYCHNOVSKO - V hledáčku přes 600 řidičů. 

Rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce proběhla v sobotu 4. února 2017 na Rychnovsku. I v ranních hodinách usedli za volant řidiči pod vlivem alkoholu nebo drog.

Akce se zúčastnily hlídky dopravních policistů z kraje spolu s Pohotovostním a eskortním oddílem a v součinnosti s Celním úřadem pro Královéhradecký kraj. Od 04:30 do 06:30 se policisté zaměřili na příjezdové komunikace do Kvasin (Lipovka, Domašín, Solnice). Poté se hlídky přesunuly do Deštného v Orlických horách a okolí, kde kontrola řidičů probíhala mezi osmou a desátou hodinou dopolední.
Během této akce policisté provedli u kontrolovaných řidičů 646 dechových zkoušek a zjistili 20 přestupků, 13 z nich na místě vyřídili blokovými pokutami. Šest řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholu nebo návykové látky. Čtyřiadvacetiletý mladík ve voze zn. Ford Focus neunikl kontrole v centru Deštného u místního kostela. Při dechové zkoušce mu hlídka naměřila 1,37 promile alkoholu v dechu a provedla s ním i test na užití návykových látek, který prokázal pozitivní výsledek na Cannabis. Dalšího pětačtyřicetiletého muže zastavila rokytnická hlídka v Pěčíně a při dechové zkoušce mu naměřila 1,17 promile alkoholu v dechu. Kromě tohoto řidiče pod vlivem alkoholu všech 5 zbývajících hříšníků odhalily dechové zkoušky provedené v Deštném v Orlických horách. Tato lokalita byla určena i proto, že je  jednou z komunikací, kterou nejen čeští zaměstnanci využívají k cestě do zaměstnání v Kvasinách.
V rámci součinnostní akce kontrolovali příslušníci Celní správy České republiky zboží, které by mohlo uniknout celnímu dohledu na stanovištích v Kvasinách, Solnici a Deštném v Orlických horách. Zaměřili se na přepravu zájmového zboží - tabáku, cigaret či konzumního lihu a lihovin. Při vyhledávání omamných a psychotropních látek nasadili pro tuto činnost speciálně vycvičeného služebního psa. Vzhledem k četným kontrolám královéhradeckých celníků v příhraničí s Polskem, kdy se jim daří odhalovat zejména případy převozu léků pro výrobu pervitinu, měla tato akce především preventivní charakter. Tisková zpráva Celního úřadu pro Královéhradecký kraj.

Obdobné dopravně bezpečnostní akce budou na Rychnovsku pokračovat i v budoucnu.

por. Mgr. Alena Kacálková
6. února 2017

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

Dopravně bezpečnostní akce  

Detailní náhled

Rychnovsko

Dopravně bezpečnostní akce  

Detailní náhled

Rychnovsko

Dopravně bezpečnostní akce  

Detailní náhled

Rychnovsko

Dopravně bezpečnostní akce  

Detailní náhled

Rychnovsko

Dopravně bezpečnostní akce  

Detailní náhled

Rychnovsko

Dopravně bezpečnostní akce  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem