Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol za volantem

HRADECKO - Muž nadýchal přes 1 promile prý po buchtě . 

V sobotu 23.4. v 20.30. vyjížděli policisté k havárii osobního vozidla, která se stala v ulici Víta Nejedlého v Hradci Králové. Řidič vozidla Citroen Xantia jel ve směru od Třebechovic ke křižovatce Tesla, nepřizpůsobil rychlost jízdy vlastnostem vozidla a zejména svým schopnostem, s vozidlem se dostal za pravý okraj vozovky, kde poškodil sloupy veřejného osvětlení a sjel mimo vozovku na přilehlou travnatou plochu. Přivolaní policisté podrobili 50letého řidiče z Frýdku - Místku dechové zkoušce, která ukázala výsledek 1,14 promile alkoholu v dechu. Řidič byl s lehkým zraněním rychlou záchrannou službou převezen do hradecké fakultní nemocnice, kde byl ošetřen a kde se podrobil i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Řidič navíc nepředložil policistům řidičský průkaz.
Na svoji obhajobu uvedl, že při jízdě jedl rumovou buchtu, která mu spadla na zem, a při jejím sbírání strhl řízení vpravo. To, že nadýchal, si neuměl vysvětlit, protože žádný alkohol prý nepil.
Policisté počkají na výsledky vyšetření krve. Pokud potvrdí, že muž měl přes 1 promile, obviní ho z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky.
Na vozidle vznikla škoda 30 tisíc a na sloupech 40 tisíc korun. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě zjištěna ani uplatněna.

por. Iva Kormošová
24.4.2017, 12.00

Odkazy do noveho okna

Hradecko

HK, 23.4. 

Detailní náhled

Hradecko

HK, 23.4. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem