Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol nepatří ani „za řídítka“!

RYCHNOVSKO – Střet cyklisty s vozidlem skončil naštěstí bez zranění. 

Policisté z Dobrušky vyjížděli včera k dopravní nehodě za účasti řidičky osobního vozidla zn. Škoda Superb a cyklisty, která se stala na silnici I. třídy mezi obcemi Chábory a Spy krátce po 17. hodině. Třiašedesátiletý cyklista, jedoucí na jízdním kole zn. Eska ve směru od Chábor, měl prý nečekaně vjet do cesty z pravého okraje vozovky třiatřicetileté řidičce vozidla. Řidička, ve snaze zabránit vzájemnému střetu, zareagovala strhnutím řízení vpravo a vyjela tak mimo komunikaci. Ke střetu sice nedošlo, ale škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na částku deset tisíc korun.  

Přivolaná policejní hlídka prokázala při opakované dechové zkoušce u cyklisty přítomnost alkoholu, a to v hodnotách 0,73 a 0,74 promile. Dechová zkouška u řidičky vozidla přítomnost alkoholu vyloučila. Přesné okolnosti nehody a její příčinu nyní vyšetřují dopravní policisté z Rychnova nad Kněžnou.

Cyklista je účastník silničního provozu, pro kterého platí stejná pravidla silničního zákona o provozu na pozemních komunikacích jako pro řidiče. Řidič nesmí požít alkoholický nápoj nebo užít návykovou látku během jízdy.

por. Mgr. Lenka Burýšková
19. července 2017; 13:50 hod.
 

vytisknout  e-mailem