Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Střelba v Nemyčevsi

KRAJ - Střelec byl vyslechnut a obviněn 

AKTUALIZACE III

V těchto dnech obdrželi krajští kriminalisté zprávu dosvědčující, že se zdravotní stav muže, podezřelého, že 17.6.2019 opakovaně střílel na dvoře domu v Nemyčevsi a poté obrátil zbraň proti zakročujícím policistům zásahové jednotky, zlepšil natolik, že je schopen výslechu.

Po té, co ho vyslechli jako osobu podezřelou, bylo zahájeno jeho trestní stíhání a muž si vyslechl obvinění ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu výtržnictví. V případě, že bude odsouzen a uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody v délce trvání až šesti let.

Souběžně byl podán podnět státnímu zástupci na vzetí obviněného do vazby, o čemž soudce Okresního soudu Jičín v odpoledních hodinách dne 16.7.2019 rozhodoval přímo ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Zde byl muž po celou dobu dosavadního léčení hospitalizován. Po té, co bylo rozhodnuto o jeho vazebním stíhání, neboť existuje důvodná obava, že by muž mohl v jednání pokračovat, byl převezen do zdravotnického zařízení Vězeňské služby ČR.  

Vyšetřování případu od této chvíle opět intenzivně pokračuje. Obviněný muž s policisty spolupracuje.

plk. Mgr. Ivana Ježková, 17.7.2019, 10:00

_________________________________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE II

Při domovní prohlídce objektu v Nemyčevsi jsme objevili a zajistili další zbraně, v okolí domu pak také vystřílenou munici, obojí jsme odeslali na odbornou expertizu. Protože zraněný muž je stále v péči lékařů a nemohli jsme ho vyslechnout, nebyl zatím obviněn.

por. Mgr. Eva Prachařová
19. 6. 2019

_________________________________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE  I
Zraněný muž je  stále v péči lékařů a nemohl být dosud vyslechnut.

por. Mgr Eva Prachařová
(19. 6. 2019 v  9.10 )

_________________________________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE 
Policisté zásahové jednotky Královéhradeckého kraje včerejšího dne zakročovali proti nebezpečnému muži, který začal střílet v okolí svého domu v obci Nemyčeves na Jičínsku. První hlídka, která přijela na místo, zajistila vnější perimetr a vyčkala na příjezd zásahové jednotky.

Přivolaní specialisté byli nakonec nuceni použít proti muži střelné zbraně. S ohledem na skutečnost, že se incident odehrával v obydlené zóně mezi ostatními rodinnými domy a zejména vzhledem k informacím o mužově trestní minulosti násilného charakteru, museli policisté postupovat s největší opatrností, aby ochránili životy a zdraví okolních občanů. Útočník se totiž již v minulosti dopouštěl závažné násilné trestné činnosti. V roce 2008 byl Krajským soudem v Hradci Králové odsouzen za zločin pokusu vraždy k 10 letům odnětí svobody, tento trest vykonal.

Krátká střelná zbraň, kterou měl muž u sebe, byla odeslána na odbornou expertizu k dalšímu zkoumání. V současné době probíhají další úkony trestního řízení.

por. Mgr. Eva Prachařová
18. 6. 2019 v 10:30 hodin

_________________________________________________________________________________________________________________

Dnes krátce po 17.30 jsme na lince 158 přijali oznámení o střelbě v obci Nemyčeves na Jičínsku. Prvotní informace byla, že střelba se ozývá z lesa. Na místo okamžitě vyrazila policejní hlídka, která zjistila, že se střílí přímo v obci na dvoře jednoho z rodinných domů. Místo zajistila a monitorovala až do příjezdu zásahové jednotky. Střílející muž na výzvy policistů nereagoval, stále střílel, a když zbraň otočil na policisty, ti okamžitě použili služební zbraň a muže zasáhli. Čtyřiatřicetiletého těžce zraněného muže vrtulník transportoval do hradecké fakultní nemocnice. Nikdo z občanů ani policistů nebyl zraněn. Krátká střelná zbraň, s kterou muž střílel, bude podrobena znaleckému zkoumání.
Na místo vyrazila krajská výjezdová skupina, psovod se služebním psem a technici. Případem se bude zabývat i Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Další informace budeme sdělovat zítra v dopoledních hodinách.

por. Iva Kormošová
17. 6. 2019, 23.59

vytisknout  e-mailem