Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Královéhradecká zásahová jednotka po páté v řadě nenašla konkurenci!

KRAJ – Je čest být členem elitní jednotky. 

V sobotu 14.5.2022 v podvečerních hodinách skončil prestižní a náročný 25. ročník závodu zásahových týmů složek IZS Šumaman 2022 v Přední Výtoni u Lipenské přehrady. Po celém dni, kdy se bojovalo o umístění, ale také o putovní pohár ředitele, si nakonec s jednotlivými překážkami poradili nejlépe policisté královéhradecké zásahové jednotky, kteří i letos porazili týmy z dalších koutů České republiky. Poprvé se tak v historii tohoto extrémního závodu nějakému týmu podařilo obhájit vítězství už po páté v řadě.

Samotný závod začínal už v šest hodin ráno, kdy na trať vyrazilo první pětičlenné družstvo. Poslední tým závod dokončil v sobotu v podvečer. Trat měřila 50 kilometrů a skládala se z běhu, jízdy na kole, na raftu, lezeckých překážek a mnoha dalších disciplín, kde se prověřuje nejen fyzická zdatnost a obratnost, ale i souhra celého týmu a schopnost si rychle poradit.

Je tvým snem také patřit do elitního týmu? Prvním krokem bude přihláška k Policii České republiky. Poté získat zkušenosti na základním útvaru, dostatečně se fyzicky připravit, projít náročným výběrovým řízením a vydobýt si své postavení.

K takovému úspěchu gratulujeme!

por. Mgr. Lucie Konečná
16.5.2022, 10:30hod

Odkazy do noveho okna

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem