Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zloději se před vánocemi činí

Nový Jičín- události 

V posledních dnech vyšetřujeme zvýšený počet krádeží věcí z automobilů, vloupání do garáží, ale také krádeže aut. Za poslední měsíc jich je několik desítek.

Zloději berou vše co má nějakou hodnotu. Máme však i několik případů, kdy zloději vniknou do vozidel a odcizí viditelně zanechané tašky na sedadlech automobilů s věcmi malé hodnoty. Majiteli pak vznikne daleko větší škoda na vozidle než na samotných odcizených věcech. Zloději to prostě zkusí a doufají, že uvnitř zavazadel jsou cennější předměty. 
Malé doporučení, nechcete-li mít škodu na automobilu, nenechávejte viditelně věci uvnitř auta.  Předcházíte tím ztrátě vlastního času a peněz.

Preventivní kampaně policistů realizované v těchto dnech policisty.
Auto není trezor- zaměřené na krádeže věcí z automobilů

Obezřetnost se vyplatí- zaměřené na kapesní krádeže v nákupních centrech a poblíže nich. Policisté upozorňují nakupující na možné nebezpečí, nejen 
slovem, ale také tištěným materiálem a reprodukovanými znělkami uvnitř obchodů.

Jen za včerejší den jsme zaznamenali několik případů.
V Kopřivnici na ul. Pod Bílou horou vlezl zloděj do garáže, z které odcizil zahradní nářadí.
V tomtéž městě přišel majitel o své vozidlo Š Octavia, které měl zaparkované na ul. Karla Čapka.
V průběhu noci z 16 na 17.12.2012, v  Jistebníku na parkovišti vlakového nádraží rozbil zloděj okno osobního automobilu. Majiteli odcizil péřovou bundu, fotoaparát a motorovou pilu. Jemu způsobil škodu za 50 tisíc korun.
Téže noci v Suchdole nad Odrou vnikl zloděj hned do několika garáží. Zcizil vše, co mělo nějakou hodnotu. Elektronová kola, autorádio, sekačku na trávu a další věci ke škodě poškozeným za téměř 50 tisíc korun.
V Příboře na ul. Štefánikové vnikl zloděj do auta poté, co rozbil boční okno. Odnesl si pouze oblečení,šálu deku a šusťákové kalhoty.

Vyloupené zlatnictví
Během pondělních večerních hodin dne 17.12.2012, vnikl do prodejny zlatnictví a zastavárny v Novém Jičíně zloděj.
Po překonání vstupních dveří vnikl do prodejny. S sebou si odnesl několik desítek prstenů, náramků a řetízku z drahých kovů a několik šperků Swarovského. Krádeží a poškozením zařízení prodejny způsobil zloděj škodu ve výši téměř 140tisíc korun.
 

por. Mgr. Petr Gřes

vytisknout  e-mailem