Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zaměřeno na motocyklisty

Ms kraj: Dopravně bezpečnostní akce 

Moravskoslezští dopravní policisté uskutečnili v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu další dopravně bezpečnostní akci. Tentokrát se zaměřili na motocyklisty, zejména na správný způsob předjíždění, způsob jízdy a technický stav motocyklů. Kontrolovali však dodržování veškerých dopravních předpisů jak u motorek, tak u vozidel a dalších účastníků silničního provozu.

Do jednodenní akce se zapojily policejní autohlídky i motohlídky napříč celým Moravskoslezským krajem z jednotlivých dopravních inspektorátů, dálničních oddělení a oddělení silničního dohledu krajského ředitelství.

Výsledky akce

Policisté zkontrolovali 131 vozidel a motocyklů. Zjistili celkem 24 dopravních přestupků, přičemž 23 z nich vyřídili v příkazním řízení (v souhrnné výši přes 5 000 korun). Příslušnému správnímu orgánu oznámili zbývající jeden přestupek.

V „kolonkách výsledků“ je nejčastěji - v tomto ohledu pozitivní - počet 0. Nicméně, při pohledu na některá konkrétní porušení dopravních předpisů zjistíme, že v jednom případě nebyl užit zádržný systém a stejně tak se v jednom případě dopustil přestupku řidič, který držel při jízdě v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení. Šest vozidel mělo nevyhovující technický stav. Co se týká samotných motocyklistů, ti se dopustili čtyř přestupků.

por. Mgr. Soňa Štětínská
oddělení tisku, 18. června 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem