Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zaměřeno na autobusy

MS kraj - autobusy a mikrobusy kontrolovali policisté na začátku prázdnin 

Dopravně bezpečnostní akci zaměřenou převážně na provozování osobní dopravy minulý týden uskutečnili policisté dálničního oddělení Ostrava společně s kolegy z cizinecké policie. Na dálnici D1 (v blízkosti státní hranice s Polskem ve směru na Brno) kontrolovali vozidla mezinárodní linkové dopravy, příležitostné přepravy a také dodávková vozidla s navýšenou kapacitou přepravních míst. Během konání akce zkontrolovali 3 autobusy, 7 minibusů, 7 dodávek a 51 osob.

Jeden z kontrolovaných řidičů (cizinec) sedl za volant po požití alkoholu. Aby se nevyhýbal správnímu řízení, ve kterém bude jeho přestupek příslušným úřadem projednáván, uložili mu policisté kauci ve výši 10 000 korun.

Nízkorychlostní kontrolní vážení odhalilo dvě přetížená vozidla (o více než 500 kg a o více než 1 500 kg). Jejich řidičům policisté další jízdu zakázali a v příkazním řízení jim udělili pokuty v celkové výši 6 000 korun. Překročení maximální povolené hmotnosti budou na základě oznámení s provozovateli vozidel řešit příslušné úřady. Jako záruky, že se správnímu řízení nebudou vyhýbat, byly uloženy kauce v celkové výši 20 000 korun.

Pokuty příkazem na místě udělili policisté třem řidičům, kteří neměli některý z dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidla. Další dva řidiči, také cizinci, nepředložili náležitosti potřebné ke vstupu na území České republiky v souvislosti s mimořádným opatřením (COVID). Museli se proto vrátit do sousedního státu, ze kterého na naše území cestovali.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
7. 7. 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem