Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Výzva svědkům

Novojičínsko - Pokus vloupání do čerpací stanice v Životicích u Nového Jičína prověřujeme zatím bez bližších informací k možnému pachateli. 

K události došlo ve středu 24. 4. 2013 krátce před půlnocí. Pachatel rozbil skleněnou výlohu čerpací stanice. Dovnitř však nevnikl. Předpokládáme, že byl vyrušen náhodným svědkem.
Z toho důvodu se obracíme na veřejnost o poskytnutí informací k možnému pachateli. V případě poznatků volejte na linku 158.

Prověřujeme požár stodoly v Příboře
Včerejšího dne 25. 4. 2013, krátce před půl šesté odpoledne, jsme začali prověřovat zahoření objektu stodoly Hájově. Po úplném dohašení budeme společně s hasiči ohledávat požářiště z důvodu zjištění možné příčiny.  Přesná příčina vzniku požáru není doposud známa.
Majiteli vznikla předběžná škoda ve výši téměř 100tisíc korun.


Vloupání do vozidla
Začátkem měsíce dubna letošního rok oznámil majitel auta z Příbora, že mu jej někdo vykradl. Pachatel vnikl dovnitř vozu po překonání zámku dveří. Zaparkovaný automobil prohledal, odcizením a poškozením vozidla způsobil majiteli škodu přesahující 5 tisíc korun.
Z provedené krádeže je důvodně podezřelý 23letý mladík ze Štramberka. Jeho jednání není ojedinělé. Prověřujeme jej z další trestné majetkové činnosti.

Ukrad bundu
Další ze série své trestné činnosti rozšířil 22letý zloděj z Nového Jičína. V pátek 19. dubna odcizil z prodejny v Novém Jičíně bundu, kterou ukryl pod své oblečení a bez placení prošel kolem pokladny. Obsluhou však byl zadržen a předán policistům. Ačkoli se jednalo o odcizené zboží v hodnotě 600,-Kč, vzhledem k jeho pokračující trestné činnosti jsme překvalifikovali toto přestupkové jednání na přečin krádež.  Jeho soustavné páchání trestné činnosti ukončí snad až rozsudek a umístění do vězení.


V Novém Jičíně 26. dubna 2013

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

 

vytisknout  e-mailem