Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Výsledky DBA

MS Kraj - výsledky dopravně bezpečnostní akce SPEED MARATHON 

Včerejšího dne 21. dubna 2021 na našich silnicích v Moravskoslezském kraji proběhla dopravně bezpečnostní akce s názvem SPEED MARATHON, která byla primárně zaměřena na dodržování dovolené rychlosti jízdy vozidel v obci, ale i mimo ni. Jedná se o celoevropskou dopravně bezpečnostní akci s preventivním charakterem, kterou pořádá organizace ROADPOL.

Policisté kontrolovali celkem 578 vozidel, přičemž bylo zjištěno 316 dopravních přestupků. Z toho bylo vyřízeno v příkazním řízení 301 přestupků (v souhrnné výši 181.200,- Kč) a 15 přestupků oznámeno správnímu orgánu. Nejvíce přestupkového jednán (273) se řidiči motorových vozidel dopustili v souvislosti s porušením rychlosti. Druhým nejčastějším přestupkovým jednáním policisté zaznamenali držení hovorového zařízení (12). A třetím nejčastějším přestupkem policisté zaevidovali nepoužití bezpečnostního pásu (7).

Mimo jiné bylo zjištěno i jedno přestupkové jednání u chodce. Dalšími prohřešky, kterých se řidiči vozidel měli dopustit, byli například zjištění použití alkoholických nápojů v přestupkové rovině, technický stav vozidel, ale také byl zjištěn jeden dopravní přestupek u motocyklisty.

dne 22. dubna 2021

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem