Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vydával se za vnuka

Bruntál - důvěřivá paní přišla o sto tisíc korun 

Ochoty a důvěřivosti seniorky využili pachatelé, kteří paní okradli o celoživotní úspory. Důvěřivá žena přišla o 100 tisíc korun. Bezohlednost, jakou tito pachatelé okrádají seniory, kteří patří mezi rizikovou skupinu obyvatel, jelikož jsou mnohdy velmi důvěřiví a osamělí, je zarážející.

Bohužel na svou důvěřivost a ochotu pomoci doplatila v minulém týdnu i 88letá seniorka z Bruntálu. Prozatím neznámý pachatel jí telefonicky kontaktoval, vydával se za vnuka a požadoval po ní půjčení finanční hotovosti ve výši 100 tisíc korun na koupi bytu. Poškozené uvedl, že za chvíli si pro peníze přijde jeho dobrá kamarádka. Tak se i stalo a poškozená předala neznámé ženě 100 tisíc korun.

Popis pachatelky: mladá žena, štíhlé postavy, kolem 168 cm vysoké postavy, kulatého opáleného obličeje od slunce, na hlavě měla nasazenu kšiltovku.

Opět nabádáme starší osoby, aby nebyli důvěřiví. Na telefonické hovory, kdy se volající vydává za jejich rodinného příslušníka a žádá o rychlou půjčku na výhodnou koupi auta, bytu či jiných věcí, nejlépe nereagovali. Pokud již chtějí peníze půjčit, tak ještě před předáním hotovosti zcela jim neznámé osobě, si informace zpětně ověří u svých rodinných příslušníků.

Pokud již se setkají s takovým jednáním, ať kontaktují ihned policisty.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

1.8.2016

vytisknout  e-mailem