Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Výbuch v bytě

Opava - zraněna 1 osoba, zjištěna pěstírna konopí 

Dne 23. července 2015 před 12 hodinou došlo k výbuchu v bytě v jednom z domů na ulici Pekařské v Opavě. Následkem exploze došlo k zahoření a poškození bytu i jeho okolí a ke zranění jedné osoby, která byla převezena do nemocnice. V rámci ochrany života a zdraví osob bylo evakuováno 7 obyvatel domu. Přibližná škoda na majetku činí okolo 120 tisíc korun.
 
Po uhašení požáru kriminalisté ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů provedli ohledání místa činu. Byli přizváni policejní experti, mezi které patří policejní psovod se psem na vyhledávání ohnisek požáru a kriminalistický technik specializující se na obor chemie. Byla provedena domovní prohlídka, prověřování na místě činu a výslechy svědků události. Na podkladě zjištěných skutečností komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil úkony trestního řízení pro přečin obecné ohrožení z nedbalosti a přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Není vyloučeno, že v průběhu trestního řízení nedojde k úpravě právní kvalifikace.  
 
Příčina výbuchu je v současné době v prověřování. V tuto chvíli můžeme pouze potvrdit, že muž starší 20 let před výbuchem vařil jídlo na plynovém kuchyňském sporáku. Při hašení požáru bylo zjištěno, že se v bytě nachází indoorová pěstírna konopí s asi 20 rostlinami, která byla zajištěna.    
 
 
 
    nprap. Bc. Pavla Welnová
             vrchní inspektor
skupina tisku a prevence Opava
 
 
Opava, 24. července 2015

 

vytisknout  e-mailem