Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vloupání do vozidla u hřbitova

NOVOJIČÍNSKO - události 

Památka zesnulých se blíží, proto bychom měli mít na paměti, že auto není trezor.

Během včerejšího dne policisté přijali oznámení o vloupáních do zaparkovaného vozidla u Městského hřbitova v Novém Jičíně. Dosud nezjištěný pachatel se vloupal do automobilu Volkswagen Golf. Po rozbití okénka pravých zadních dveří ze zadního sedadla odcizil dámskou kabelku. Spolu s ní její čtyřiapadesátiletá majitelka přišla o platební kartu, osobní doklady, dioptrické brýle a telefon značky Huawei. Celková výše způsobené škody byla vyčíslena na více než 17 tisíc korun. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci. Pachateli za uvedené jednání hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

V této souvislosti doporučujeme nenechávat ve vozidle viditelně umístěné jakékoli předměty, které můžou přilákat zloděje. Parkujte na dobře osvětleném a přehledném místě, pokud možno, aby na vozidlo bylo vidět. Pokud se i přesto stanete obětí zlodějů, vše co nejdříve nahlaste policii. V případě vloupání do vozidla na nic nesahejte, do vozidla nevstupujte a ihned zavolejte na bezplatnou tísňovou linku 158.

Odcizení rozvodové skříně
Dosud neznámý pachatel z úterý na středu odcizil z novostavby ve Starém Jičíně rozvodnou skříň s elektroměrem v celkové hodnotě přesahující 12 tisíc korun. Policisté již v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky za mřížemi.

Nový Jičín 27. října 2017 

por. Mgr. Petr Směták
komisař oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem