Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zpravodajství

Ms kraj - Nález nevybuchlé munice, poškodil několik vozidel... 

Bruntál

Byl nabourán při dávání přednosti v jízdě

O tom, jak je důležité dodržování bezpečné vzdálenosti se v sobotu 24. června přesvědčila třiačtyřicetiletá řidička vozidla Peugeot, která nabourala do vozidla, jehož řidič zastavil před křižovatkou z důvodu dání přednosti v jízdě vozidlům jedoucím z levé strany po hlavní komunikaci. K nehodě došlo po deváté hodině ranní na silnici I. třídy mezi obcemi Karlovice a Vrbno pod Pradědem. Požití alkoholu bylo u obou řidičů na místě vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Způsobena škoda byla vyčíslena na padesát tisíc korun.

Dalšími okolnostmi nehody se nyní zabývají policisté dopravního inspektorátu Bruntál.

Frýdek-Místek

Poškodil několik vozidel

Dosud neznámý vandal poškodil ve Frýdku-Místku v době od 17:00 hodin dne 23. 6. 2017 do 14:00 hodin dne 24. 6. 2017 u komplexu řadových garáží tři vozidla. U vozidla Renault zcela zničil pravé zadní a přední okno, zpětné zrcátko a přední sklo. Poté vylomil SPZ a poškodil všechny čtyři pneumatiky. Dalším poškozeným vozidlem bylo vozidlo Škoda Octavia, u kterého opět poškodil přední sklo a všechny pneumatiky. „Vyřádil“ se však také na kapotě, kterou poškrábal na levé i právě straně. Následně vandal vnikl do vozidla, kde poškodil airbag, čelní zpětné zrcátko a vylomil autorádio. Podobně dopadlo i vozidlo Škoda Felicia, kterému navíc poškodil obě stínítka a elektroinstalaci. Majitelé odhadují škodu na šedesát tisíc korun.

Karviná

V podnapilosti naboural do plotu

Podnapilý dvaačtyřicetiletý řidič vozidla Ford S-Max narazil v sobotu okolo jedné hodiny v obci Dětmarovice do oplocení zahrady rodinného domu. Uvedený řídil vozidlo v obci Dětmarovice po nepojmenované místní komunikaci ve směru jízdy od Orlové. Po projetí levotočivé zatáčky nezvládl řízení a se svým vozidlem havaroval do výše uvedeného plotu. Přivolaní policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, která prokázala téměř dvě promile alkoholu v krvi. Muž byl z místa dopravní nehody převezen na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Nový Jičín

I zde se bouralo pod vlivem

Sedmdesátiletý muž usedl za volant s více jak 2,5 promile alkoholu v dechu, ve svém stavu navíc zapříčinil dopravní nehodu. Podezřelý muž řídil po předchozím požití alkoholických nápojů v sobotu před desátou hodinou večerní v obci Bílovec na ulici Ostravská vozidlo VW Sharan, se kterým havaroval do ocelového zábradlí před místní základní školou.

Policejní orgán již ve věci zahájil úkony trestního řízení k objasnění a prověření skutečností důvodně nasvědčujících tomu, že byl spáchán přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Za uvedené jednání může být pachateli uložen trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Ostrava

Nález nevybuchlé munice

V sobotu 24. června 2017 byl po patnácté hodině odpolední na linku 158 oznámen nález nevybuchlé munice. Ta byla nalezena při výkopových pracích na pozemku rodinného domu v obci Klimkovice. Po přijetí oznámení byly na místo operačním důstojníkem vyslány policejní hlídky, které evakuovaly z okolí nálezu zhruba osmdesát osob. Po příjezdu pyrotechnické služby bylo konstatováno, že se s největší pravděpodobností jedná o nevybuchlou munici z II. světové války, a to o leteckou pumu ruské výroby o váze padesáti kilogramů. Po zneškodnění byla munice pyrotechnikem odvezena k likvidaci.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
25. června 2017

vytisknout  e-mailem