Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Viditelně odložené věci lákají zloděje

ÚO Bruntál - a jiné případy krádeží 

Řídil v zákazu
Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí bylo dne 4.8.2011 sděleno podezření 24letému muži. Ten měl ve čtvrtek 4.8.2011 řídit v Bruntále vozidlo Ford. Byl zastaven policejní hlídkou, kteří při kontrole zjistili, že muž má od července 2011 vysloven městským úřadem zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.
 
Chatu i kůlnu prohledal a odcizil křovinořez
V době od 3. do 4.8.2011 v Krnově v zahrádkářské kolonii u ulice Petrovická násilně vnikl pachatel do zahradní chatky. Prohledal ji a pak přešel do kůlny, kde odcizil benzínový křovinořez. Majiteli způsobil škodu ve výši 3 tisíce Kč.
 
Poškrábal celé auto
Poškozování cizí věci šetří policisté v Rázové. Prozatím neznámý pachatel poškodil v průběhu 4.8.2011 lak na zaparkovaném vozidlu Mercedes. Poškrábáním způsobil rýhy na celém autě a vznikla škoda ve výši 50 tisíc Kč.
 
Viditelně odložené věci přilákaly zloděje
Každou chvíli informujeme občany, že auto není trezor a upozorňujeme, aby nenechávali věci ve vozidlech viditelně.
Včera, 4.8.2011, oznámil 40letý muž vloupání do vozidla v prostoru Karlové Studánky - Hvězdy. Pachatel poškodil zaparkovaný ford, vnikl dovnitř a odcizil ze zadního sedadla odložený batoh, ve kterém byla peněženka, otáčkoměr, doklady, platební karta a hotovost ve výši 1 180 Kč. Všiml si také na předním sedadle zavěšené ledvinky, kterou vzal. V ní byly další platební karty, doklady, cigarety a 800 Kč. Celková škoda přesáhla 8 tisíc Kč.
 
Střet se srnou
Nehodu se zvěří šetřili dopravní policisté mezi Horním Benešovem a hranicí okresu Opava. 51letému řidiči s vozidlem Ford vběhla na přímém úseku v bezprostřední blízkosti do jízdní dráhy srna. Došlo ke střetu a zvíře na místě uhynulo. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 20 tisíc Kč.
 
Pod vlivem alkoholu zvonil na zvonek, vrávoral a padal na zem
Ve večerních hodinách dne 2.8.2011 v Horním Benešově na ulici Kamenná zvonil 34letý muž na zvonky a na upozornění obyvatel odmítal odejít. Byl v silně podnapilém stavu, vrávoral a padal na zem. Při svém jednání se lehce zranil. Přivolaní policisté muže zajistili, převezli k ošetření a při dechové zkoušce mu naměřili 3,47 promile. Střízlivěl na záchytné stanici v Opavě a je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku.
 
Krádeže peněženek
V průběhu středy 3.8.2011 policistům oznámily hned dvě ženy, že byly okradeny při svých cestách o peněženky.
V prvním případě 20letá dívka vystupovala v Ostravě z tramvaje na Svinovských mostech a neznámý pachatel jí přitom odcizil z kapsy kabelky, po jejím otevření, peněženku. V ní měla finanční hotovost 1 500 Kč a různé doklady.
V Olomouci na parkovišti u obchodního centra využil pachatel neuzamčeného vozidla Opel a nepřítomnosti jeho 27leté majitelky. Vnikl do zavazadlového prostoru a odcizil peněženku i s platebními kartami.
Policisté případy zadokumentovali a postoupí je dle věcné a místní příslušnosti kolegům do Olomouce a Ostravy.
 
V hájence chybí radiátory
Vloupání do hájenky šetří policisté v Břidličné. V době od 20.7. do 3.8.2011 pachatel vnikl do prostor domu, kde v místnostech demontoval celkem 9 litinových a plechových radiátorů. Vynesl je ven a kromě jednoho odcizil. Dále také značně poškodil kachlová kamna, ze kterých odcizil litinová zdobená dvířka. Způsobená škoda činí 30 tisíc Kč.
 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla
 pisbr♦mvcr.cz
5.8.2011

vytisknout  e-mailem