Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 28.7.2010

Opava - Dopustil se úvěrového podvodu a další události (6 případů) 

Podnapilý řidič v Budišově nad Budišovkou
Vítkovští policisté provedli 27.července kolem dvaadvacáté hodiny na ulici Gen. Svobody v Budišově nad Budišovkou silniční kontrolu osobního automobilu Škoda Felicia. Vozidlo řídil pětačtyřicetiletý muž z Budišova nad Budišovkou, kterého policisté vyzvali, aby se podrobil odbornému měření přístrojem Drager. Měření vyznělo pozitivně. Poprvé byla jmenovanému naměřena hodnota 1,02 promile alkoholu, po pěti minutách pak hodnota 0,95 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič se následně podrobil i odbornému lékařskému vyšetření s odběrem vzorku krve na Protialkoholní záchytné stanici v Opavě. Policisté řidiči na místě odebrali řidičský průkaz do dalšího rozhodnutí a zakázali mu další jízdu s vozidlem. Věc šetří jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Dopustil se úvěrového podvodu
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě zahájil trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže z Bruntálu, jako podezřelého ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu.
Podezřelý muž v měsíci květnu roku 2006 uzavřel v Opavě s jednou pražskou finanční společností úvěrovou smlouvu na poskytnutí finanční částky ve výši 593.400,- Kč. Částka měla být určena na koupi osobního automobilu Hyundai Sonata. Podezřelý muž se poskytnutý úvěr zavázal uhradit formou 84 měsíčních splátek ve výši 11.202,- Kč. Toto však učinil pouze v 6-ti případech. Při podpisu úvěrové smlouvy navíc uvedl nepravdivé údaje o své osobě. V čestném prohlášení o výši příjmů uvedl, že z jeho příjmu nejsou prováděny žádné srážky na základě soudního rozhodnutí a doložil také potvrzení od zaměstnavatele a o výši pracovního příjmu zaměstnance. V době uzavření uvedené smlouvy byly ovšem na majetek podezřelého nařízeny exekuce, a to k vymožení pohledávek ve výši nejméně 480.000,- Kč. Dále bylo zjištěno, že v době uzavření smlouvy již nebyl v pracovním poměru a ani neměl jiný dostatečný zdroj příjmů, ze kterého by mohl svůj závazek hradit.
Z lesního porostu na katastru obce Nové Těchanovice odcizil dřevo
Policisté Obvodního oddělení PČR ve Vítkově zahájili 28.července úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Činu se dopustil v době od 20. do 28.července v lesním porostu na katastru obce Nové Těchanovice. Vykácením odcizil patnáct stromů Modřínu Opadavého a dva stromy Břízy Bělokoré. Z hromady přiblíženého vykáceného dřeva pak ještě sebral sedm kulatin Smrku Stepilého a půl kulatiny Modřínu Opadavého. Neznámý pachatel tak odcizil celkem 8 m³ dřeva v celkové hodnotě 10.000 ,- Kč, ke škodě Lesů České republiky.
Podvod spáchaný prostřednictvím internetových stránek
Sedmadvacetiletý muž z Opavy koupil 21.června tohoto roku na jednom z portálů internetových stránek smlouvu od neznámého prodávajícího (vystupujícím pod přezdívkou) multifunkční LCD televizor Samsung. Na účet prodávajícího pak poškozený zaslal finanční hotovost ve výši 15.100,- Kč, do současné doby mu ale televizor doručen nebyl a nebyly mu vráceny ani vyplacené peníze.
Případ šetří opavští policisté jako přečin podvod.
Silně podnapilý muž ležel na chodníku ulice Těšínské v Opavě
Opavští policisté zajistili 28.července kolem devatenácté hodiny devětatřicetiletého muže z Opavska, který ležel v silně podnapilém stavu na chodníku u čerpací stanice na ulici Těšínské v Opavě. Svým jednáním tak budil veřejné pohoršení kolemjdoucích občanů. Protože policisté podnapilému muži přístrojem Drager naměřili v dechu hodnotu 3,74 promile alkoholu, muže převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Opavští policisté věc šetří jako přestupek proti veřejnému pořádku.
Dopravní nehodovost
V průběhu středy 28.července šetřili dopravní policisté na Opavsku dvě dopravní nehody, bez zranění osob. Hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 301.000,- Kč.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem