Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 17.8.2010

Opava - Obvinění několika mužů z různé trestné činnosti na Opavsku a další...(7 případů) 

 

Fyzické napadení v přízemí panelového domu na ulici Kollárové v Opavě

Dne 17.8.2010 opavský policejní komisař zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1975 z Českého Těšína v okrese Karviná, a to pro pokus zločinu „Těžké ublížení na zdraví“, kterého se dopustil tím, že v době kolem 11:30 hodin dne 15.3.2010, v prostorách přízemní chodby jednoho z panelových domů na ulici Kollárové v Opavě-Kateřinkách, fyzicky napadl poškozeného muže ročníku narození 1982 z Opavy-Kateřinek, kterého udeřil kovovou rohoží do hlavy, čímž mu způsobil zranění (tržně zhmožděnou ránu nad čelem, otřes mozku a podvrtnutí krční páteře), které si vyžádalo lékařské ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě s hospitalizací do 22.3.2010 a s celkovou dobou léčení v trvání 3 týdnů. Vzhledem ke způsobu napadení, rozměru a hmotnosti kovové rohože a vedení úderu kovovou rohoží směrem na hlavu je tedy zřejmé, že napadení bylo způsobilé zapříčinit vznik těžké újmy na zdraví, tedy závažnějších poranění, než které bylo poškozenému ve skutečnosti učiněno. Pětatřicetiletý obviněný muž je stíhán na svobodě, v minulosti již byl 13 x soudně trestán pro majetkovou a násilnou trestnou činnost. Původně byl případ šetřen jako přestupek proti občanskému soužití, kdy na základě odborných analýz a lékařské zprávy byla věc překvalifikována na shora uvedený pokus zločinu.


Odcizení notebooku z rodinného domu na ulici Hlavní ve Štěpánkovicích

Dne 17.8.2010 policejní komisařka SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru PČR v Opavě zahájila trestní stíhání dvou mladistvých mužů ročníků narození 1994 z Opavska pro provinění z přečinů „Porušování domovní svobody“ a „Krádež“, kterého se společně dopustili v polovině měsíce května letošního roku tím, že neuzamčenou vstupní brankou vešli na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů na ulici Hlavní v obci Štěpánkovice, kdy dále neuzamčenými garážovými vraty vnikli přes garáž do přízemí rodinného domu, odkud odcizili volně odložený notebook značky HP Pavilion černo-stříbrné barvy se síťovým kabelem, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1971 ze Štěpánkovic způsobena škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ objasnili policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích na základě místní a osobní znalosti prostředí a obyvatel.


Případ odcizených cigaret z rukou prodavačky v Opavě zná pachatele

Dne 17.8.2010 policejní komisař SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1986 z Opavy jako obviněného ze spáchání zločinu „Loupež“, kterého se dopustil tím, že dne 26.7.2010 v době kolem 16:00 hod. na ulici Vodní v Opavě, a to u novinovém stánku PNS, užil násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci a vytrhl prodavačce (ženě ročníku narození 1943 z Opavy) z rukou cigarety značky Marlboro v hodnotě 82,- Kč, která je pevně svírala v rukou se snahou klást odpor a zabránit odcizení cigaret. Při přetahování o toto zboží obviněný třiadvacetiletý muž dále rozbil skleněnou výplň novinového stánku v hodnotě 200,- Kč. Ke zranění zúčastněných osob nedošlo. Případ byl původně šetřen policisty z obvodního oddělení PČR v Opavě pro přečin „Krádež“, kdy následně byl překvalifikován na zločin „Loupež“.


Odcizení vystaveného přehrávače v elektro prodejně K+B na ulici Hlučínské v Opavě

V přesně nezjištěné době od 18:45 hod. dne 16.8.2010 do 10:45 hod. dne 17.8.2010 neznámý pachatel spáchal v elektro prodejně K+B Expert na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, po přeštípnutí zajišťujícího kovového lanka odcizil vystavený přehrávač 3D BLU-RAY tmavě modré barvy v hodnotě 10.556,- Kč, ke škodě shora uvedené společnosti. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do stavební kůlny na ulici Polní v obci Šilheřovice

Dne 17.8.2010 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neupřesněné době od 18:30 hod. dne 16.8.2010 do 18:30 hod. dne 17.8.2010 na jednom ze soukromých pozemků na ulici Polní v obci Šilheřovice, vnikl po odstranění visacího zámku do plechové stavební kůlny, ze které odcizil prodlužovací kabel na 400V v délce 20 m šedé barvy v hodnotě 1.000,- Kč, prodlužovací kabel na 230V v délce 50 m bílé barvy v hodnotě 700,- Kč, zahradní hadici o průměru půl palce v délce 50 m bílé barvy v hodnotě 500,- Kč, vodováhu značky Horizont v délce 2 m stříbrné barvy v hodnotě 1.200,- Kč, sadu tří kladiv společně s tesařským opaskem černé barvy v hodnotě 800,- Kč, elektrickou vrtačku značky Narex v hodnotě 1.500,- Kč a ruční pilu na pórobeton v hodnotě 500,- Kč, kdy poškozením visacího zámku byla způsobena škoda ve výši 100,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1979 ze Šilheřovic tak vznikla celková škoda ve výši 6.300,- Kč.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 17.8.2010 došlo v okrese Opava k pěti nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly dvě osoby zraněny lehce. V souvislosti s touto nehodovostí byla způsobena hmotná škoda na majetku ve výši 213.000,- Kč.
 

 

Odcizení volně odložené kabelky v restauraci U Nevřelů na ulici Kollárové v Opavě

Dne 17.8.2010 v době kolem 23:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Kollárové v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, že odcizil v restauraci U Nevřelů z opěradla židle volně odloženou dámskou kabelku hnědé barvy v hodnotě 150,- Kč, ve které bylo kárované pouzdro s dioptrickými brýlemi s růžovými obroučkami v hodnotě 3.000,- Kč, dále peněženka béžové barvy v hodnotě 200,- Kč s finanční částkou na hotovosti ve výši 360,- Kč, klíče k osobnímu motorovému vozidlu s imobilizerem v hodnotě 2.500,- Kč, pouzdro bez hodnoty s různými osobními doklady a s doklady k automobilu a 3 svazky klíčů v hodnotě 2.000,- Kč, čímž byla ženě ročníku narození 1949 z Opavy-Kateřinek způsobena celková škoda ve výši 8.210,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem