Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 10.3.2009

Policejní události na Opavsku za den 10.3.2009 (7 případů) - 2. část 

Poškození chaty za bývalým „teletníkem“ v obci Jakartovice – známí pachatelé, dodatečné objasnění


Dne 10.3.2009 policejní komisařka územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájila trestní stíhání muže ročníku narození 1988 (20,5 let) z Opavy pro trestný čin „Poškozování cizí věci“ spáchaný formou spolupachatelství, kterého se dopustil tím, že v blíže nezjištěné době v létě loňského roku v obci Jakartovice, v oblasti zvané „za bývalým teletníkem“, poškodil chatu muže ročníku narození 1953 z Opavy, kdy společně s nezletilým třináctiletým chlapcem z Opavska poškodil skleněnou výplň okna a vchodové dveře chaty, kopáním společně zdemolovali oplocení kolem chaty, do budovy chaty sekali sekyrami, uvnitř zdemolovali dřevěný stůl, dřevěnou skříň i s nádobím, kdy tímto svým protiprávním jednáním způsobili majiteli škodu v celkové výši 7.400,- Kč. Případ byl dodatečně objasněn šetřením ze strany policistů z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.



Odcizení brusky z areálu pily v obci Mladecko – neznámý pachatel


V době od 27.2.2009 do 10.3.2009 neznámý pachatel spáchal v obci Mladecko, část Mladecký Dvůr trestný čin „Krádež“ tím, že v blíže neustanovené době a nezjištěným způsobem vnikl do budovy pily, odkud odcizil brusku pilových pásů na katrovou pilu značky Bas 1 (výrobce TOS Svitavy) zelené barvy v hodnotě 50.000,- Kč, nabíječku na aku vrtačku značky Dewalt černé barvy, sadu gola klíčů v plechové modré krabici v hodnotě 4.000,- Kč, montážní klíče v hodnotě 1.000,- Kč v modrém plátěném obale, aku vrtačku značky Dewalt černožluté barvy v hodnotě 500,- Kč a horkovzdušnou pistoli značky Leister zelené barvy v hodnotě 1.000,- Kč, čímž byla poškozené firmě Pila Mladecko s.r.o. se sídlem v Ostravě způsobena celková škoda ve výši 56.500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.



Odcizení příruční pokladny z manipulačního skladu firmy v obci Branka u Opavy – neznámý pachatel


Dne 10.3.2009 v době od 09:00 hod. do 11:15 hod. neznámý pachatel spáchal v objektu manipulačního skladu firmy Opavská lesní a.s. na ulici Cihelní v obci Branka u Opavy trestný čin „Krádež“ tím, že z nezajištěné kanceláře vedoucího odcizil volně odloženou uzamčenou příruční kovovou pokladnu tmavě zelené barvy v hodnotě 500,- Kč s obsahem finanční hotovosti ve výši 36.939,- Kč, čímž byla poškozené firmě Opavská lesní a.s. Praha, provozovna Opava způsobena celková škoda ve výši 37.439,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.



Dopravní nehodovost


Dne 10.3.2009 došlo v okrese Opava ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých 1 osoba zemřela, 1 osoba byla zraněna těžce a 1 osoba lehce. V souvislostí s nehodovostí vznikla na majetku škoda ve výši 230.300,- Kč.

 

Řízení motorového vozidla řidičem s vysloveným zákazem řízení v obci Jelenice


Dne 10.3.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činů „Maření výkonu úředního rozhodnutí“ a „Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění“ muži ročníku narození 1935 z Větřkovic, neboť tento dne 10.3.2009 v době kolem 14:50 hod. na silnici číslo 462 ve směru jízdy z obce Jelenice na obec Lesní Albrechtice řídil osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octávia, ačkoliv má okresním soudem v Jeseníku uložen zákaz řízení spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu 24 měsíců, a to od listopadu 2007 do listopadu 2009 a ačkoliv tedy není v současné době držitelem příslušného řidičského oprávnění. Shora uvedenému třiasedmdesátiletému muži byl na místě silniční kontroly zadržen jeho řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. Případ je nadále v šetření.



Odcizení tržby z prodejny D-Sport na ulici Těšínské v Opavě – neznámý pachatel


Dne 10.3.2009 v době od 18:15 hod. do 18:45 hod. dosud neznámý pachatel spáchal v prodejně D-Sport na ulici Těšínské v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že ve shora uvedené době vnikl násilím (vytržením) do šuplíku pod prodejním pultem, který slouží jako pokladna, ze kterého odcizil finanční hotovost ve výši 25.525,- Kč, ke škodě firmy D-Sport Ostrava. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.



Odcizení zboží v prodejně Tesco na ulici Těšínské v Opavě – známý pachatel


Dne 11.3.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili muži ročníku narození 1982 z Opavy-Kylešovic podezření z trestného činu „Krádež“, neboť tento v době kolem 23:15 hod. dne 10.3.2009 v prodejně hypermarketu Tesco na ulici Těšínské v Opavě odcizil volně vystavené zboží, a to karabinu v hodnotě 149,- Kč, ke škodě společnosti Tesco Stores ČR a.s. Opava. S odcizeným zbožím prošel bez zaplacení pokladnami, kde byl zadržen pracovníky bezpečnostní ochranné služby a následně byl předán opavským policistům. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že uvedenému protiprávního jednání majetkového charakteru se šestadvacetiletý muž dopustil i přesto, že byl za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen okresním soudem Opava ze září 2008 pro trestný čin „Krádež“, za který mu byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody v délce 5-ti měsíců.

vytisknout  e-mailem