Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Událost na Opavsku ze dne 7.6.2010

Opava - Pátrací akce - nález pohřešovaného muže v Hlučíně 

 

Pátrací akce po pohřešovaném muži v Hlučíně

Dne 7.6.2010 v 08:00 hod. se na parkovišti restaurace U Čochtana poblíže sportovně-rekreačního areálu SRA na ulici Celní v Hlučíně sešlo 110 policistů Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje (80 členů pořádkové jednotky KŘ PČR Msk, 12 policejních kynologů a 18 policistů z Územního odboru PČR v Opavě), 2 strážníci Městské policie Hlučín a 10 příslušníků Hasičského záchranného sboru - záchranného praporu z Hlučína k provedení pátrací akce po pohřešovaném muži ročníku narození 1967 z Hlučína.

Dne 26.5.2010 v poledních hodinách osobně oznámila na hlučínském obvodním oddělení Policie České republiky žena ročníku narození 1954 z Hlučína, že od dopoledních hodin pohřešuje svého třiačtyřicetiletého manžela, který odešel z místa společného bydliště neznámo kam a má obavu o jeho život a zdraví. Na základě tohoto oznámení byly ihned provedeny prověrky v okolí místa bydliště, dále bylo prováděno šetření a pátrání v opavských a ostravských nemocnicích a lékařských a zdravotních zařízeních, v restauracích, na nádražích Českých drah, v různých hotelích a ubytovnách, dále na pracovišti, u spolupracovníků, kamarádů a známých. Přes všechny prováděné úkony se nepodařilo pohřešovaného muže najít, jeho pohyb či pobyt nebyl znám a z tohoto důvodu byla naplánována pátrací akce, která měla vyloučit či potvrdit, zda-li se třiačtyřicetiletý muž nachází v bezprostředním okolí města Hlučína, a to v okolních polích, lesích...)

Již v pátek dne 4.6.2010 v době mezi 11:00 hod. a 13:00 hod. policejní helikoptéra prováděla monitorování přilehlých polí v okolí, bez kladného výsledku.

Pátrání tedy pokračovalo dnešního dne od 08:00 hod., kdy policejní jednotky a další složky IZS byly vyslány do špatně přístupného terénu, který nemohl být fyzicky prohledán v období silných dešťů a záplav, které postihly v minulých 14-ti dnech i Hlučínsko.
V době kolem 09:00 hod. byl policistou služební kynologie KŘ PČR Msk Ostrava působící na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě, a to prap. Petrem Vaidou a jeho služebním psem Agarem propátrán neschůdný prostor mezi ulicí Okružní a místem zvaným pískovna v Hlučíně. Zde, v prostoru stromového a křovinatého porostu, byla na stromě nalezena oběšená osoba, která popisem odpovídala pohřešovanému muži. Tato skutečnost, že se jedná o třiačtyřicetiletého muže, byla následně potvrzena rodinnými příbuznými. Přivolaná lékařka určila jako příčinu smrti udušení, kdy byla nařízena soudní pitva. Šetřením policistů, opavských kriminalistů i kriminálních techniků nebylo zjištěno cizí zavinění na úmrtí muže a případ je šetřen jako sebevražda. S ohledem na pozůstalé i z etického hlediska nebudou k celé záležitosti uváděny další podrobnosti, které vedly výše uvedeného muže k tomuto jednání.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem