Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Událost na Opavsku ze dne 1.7.2010

Opava - Policisté objasnili 7 případů vloupání v Hlučíně 

Policisté objasnili 7 případů vloupání v Hlučíně
      Dne 24. 6. 2010 komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Opava zahájil trestní stíhání dvou mužů ve věku 23 a 25 let z Hlučínska, kteří jsou obvinění ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V průběhu vyšetřování jim policisté prokázali další skutky, a proto dne 29. 6. 2010 rozšířili jejich trestní stíhání o přečiny poškození cizí věci a porušování domovní svobody.
     Obvinění se v průběhu měsíců května až června letošního roku dopustili celkem 4 skutků. Trestnou činnost páchali na různých místech v Hlučíně. Vloupali se do nákladního a osobního vozidla, do bytu a také do klubovny tělovýchovné jednoty (případ byl zveřejněn 25. 6. 2010). Odcizili například autorádia, notebooky, mobilní telefon, nářadí, fotoaparát nebo peněženku s osobními doklady a platební kartou.
Odcizením věcí způsobili škodu v celkové výši 33.400,- Kč a poškozením zařízení škodu 12.500,- Kč.
     Kradené věci okamžitě odprodávali neznámým osobám a takto získané finanční prostředky použili pro svou osobní potřebu.
     Starší z pachatelů se navíc sám ve stejném období vloupal do tří osobních motorových vozidel zaparkovaných v Hlučíně. Z nich pak odcizil autorádia a nářadí, vše v celkové hodnotě 4.800,- Kč. Poškozením zařízení způsobil škodu ve výši 2.800,- Kč. Jedná se obviněného s trestní minulostí. Již čtyřikrát byl za majetkovou trestnou činnost potrestán rozsudky okresních soudů. Z posledního výkonu trestu odnětí svobody byl propuštěn na svobodu v dubnu tohoto roku.
       Případy objasnili policisté Obvodního oddělení PČR v Hlučíně ve spolupráci s policisty SKPV Opava. Oba muže vypátrali a zadrželi po spáchání posledního skutku. U pětadvacetiletého pachatele rozhodl soudce Okresního soudu Opava o jeho vzetí do vazby. V současné době se nachází v ostravské vazební věznici.
   
Zpracovaly: Pavla Šabacká a Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem