Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Týrání osoby žijící ve společném obydlí

Bruntál - a jiné události z okresu 

Komisař SKPV Krnov zahájil dne 20. 3. 2017 trestní stíhání 21letého muže ze zločinů týrání osoby žijící ve společném obydlí a vydírání a přečinu vydírání. Obviněnému je kladeno za vinu, že v době od poloviny června 2016 do 19. 3. 2017 v domě v obci na Albrechticku měl opakovaně při dožadování peněz napadat psychicky i fyzicky svou matku. Žena při některých útocích utrpěla zranění, ale nikdy nevyhledala lékařské ošetření. Po posledním incidentu dne 19. 3. 2017 věc již oznámila policistům, kteří muže zadrželi. Po zjištění všech skutečností ho vykázali z obydlí na deset dní a následně si vyslechl obvinění z výše uvedených zločinů a přečinu. Nyní je jeho trestní stíhání vedeno vazebně a hrozí mu trest odnětí svobody do výše osmi let.

Majitel přistihl pachatele při lupu, vyfotil si ho na telefon a ihned přivolal policisty

Majitel, který přistihl pachatele s lupem, se zachoval velmi duchapřítomně. Před útěkem pachatele z místa si ho stihl ještě vyfotit. Policisté tak měli k dispozici fotografii pachatele, což jim velmi napomohlo k objasnění případu.

Bruntálští policisté sdělili v těchto dnech 38letému muži z Moravského Berouna podezření z přečinu krádeže. Je mu kladeno za vinu, že dne 3. 2. 2017 ve Dvorcích vešel do prodejny a neuzamčenými dveřmi vnikl do skladu. Zde měl odcizit přenosný svářecí invertor se svářecími kabely v hodnotě 6 tisíc korun. Při odchodu byl přistižen majitelem, lup zanechal na místě a utekl. Poškozený stihl pachatele zvěčnit na mobilní telefon, přivolal policisty a fotografii jim ukázal. Policisté ve spolupráci s psovodem a služebním psem Axem, který vypracoval stopu až k domu, kde se pachatel zdržoval, muže krátce po činu zadrželi a k jeho identifikaci napomohla také fotografie pořízena poškozeným. Muž se ke krádeži doznal a sdělil, že chtěl lup zpeněžit. Podezřelému nyní hrozí trest odnětí svobody až do výše dvou let.

Odcizené věci si měl schovat v lese

Policejní komisař SKPV Bruntál zahájil trestní stíhání 23letého muže z Nového Jičína z přečinu krádeže. Je mu kladeno za vinu, že v době od 4. do 5. 11. 2016 v Malé Morávce v restauraci v podnapilém stavu měl odcizit svazek klíčů od skladu. Za jejich pomoci měl vniknout do skladu, ze kterého měl odcizit různé nářadí (pilu, štípací sekeru a jiné) v hodnotě 14 tisíc korun. Po krádeži si měl odcizené věci ukrýt v lese, kde je nalezl náhodný kolemjdoucí. Protiprávního jednání se obviněný měl dopustit i přes skutečnost, že byl v minulosti odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Odcizené věci byly následně vráceny majiteli. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody do výše tří let.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

23. 3. 2017

vytisknout  e-mailem