Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Týral družku

Krnovsko 

Týral družku, sledoval jí mikrokamerou - zahájení trestního stíhání
Již druhý případ vykázání útočníka ze společného obydlí užili policisté z okresu Bruntál v letošním roce. 
Policejní komisař zahájil dne 14.2.2009 trestní stíhání 43letého muže pro trestný čin týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě. Toho se měl dopustit tím, že od září 2006 do 13.2.2009 na Krnovsku se zvyšující intenzitou týral svou 41letou družku. Vydíral jí pod různými záminkami společenského zničení, vyhrožoval zesměšněním a vulgárně ji napadal. Kontroloval jí v zaměstnání, procházel jí osobní věci, mobilní telefon. Také nainstaloval bez jejího vědomí v bytě mikrokameru, kterou jí sledoval v době své nepřítomnosti. Vyžadoval po ní opakovaně pohlavní styk. Policisté obviněného po výslechu následně vykázali na 10 dní ze společného obydlí. Vzhledem k choulostivosti případu nebudeme zveřejňovat žádné bližší informace.
Ve sklepě vzal mobily
Dosud neznámý pachatel odcizil v Krnově na Hlavním náměstí v době od 14. do 15.2.2009 ve sklepním prostoru domu, který je upraven jako klubovna, mobilní telefon Nokia. Následně neoprávněně využil služeb operátora v hodnotě 16 tisíc Kč. Způsobená škoda činí celkem 21 tisíc Kč.
 
Vloupal se do vozidla a odnesl si autorádio
V neděli 15.2.2009 v Rýžovišti na ulici Svobody dosud neznámý pachatel rozbil zadní okno vozidla Fiat Tipo a vnikl dovnitř. Odcizil autorádio s CD přehrávačem a koncový kryt řadící páky. Způsobená škoda činí 8 500 Kč. Šetří OOP Rýmařov.
 
Usnul mikrospánkem a přišel o tržbu
Krnovští policisté šetří krádež mobilního telefonu a tržby na ulici Opavské. Dosud neznámý pachatel využil 15.2.2009 mikrospánku 52letého číšníka, který na chvíli usnul na židli vedle barového pultu. Z neuzamčené zásuvky vedle výčepu mu odcizil mobilní telefon Nokia a číšnický flek s hotovostí 16 700 Kč. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 24 700 Kč.
  
Na zasněžené vozovce dostala smyk, sjela do příkopu a těžce se zranila
V pátek 13.2.2008 v 06.50 hodin mezi Miloticemi nad Opavou a Horním Benešovem dostala 51letá řidička s vozidlem Peugeot na zasněžené vozovce smyk, který nezvládla. Přejela do protisměru, kde se střetla se směrovým sloupkem. Následně sjela do příkopu, kde se s peugeotem převrátila přes střechu. Při nehodě žena utrpěla zlomeninu krčního obratle a otřes mozku. Způsobená škoda činí přes 150 tisíc Kč.
  
Vloupal se do kanceláře tělocvičny
V Horním Benešově na ulici Nerudova v době od 14. do 15.2.2009 dosud neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň okna kanceláře tělocvičny a vnikl dovnitř. Zde vypáčil dvířka skříňky a odcizil příruční kovovou pokladnu s finanční hotovostí 3 310 Kč a plastovou čtyřdílnou krabičku s 380 Kč. Celkově svým jednáním způsobil škodu ve výši 5 690 Kč.
 
Využil nepozornosti a z nákupního košíku jí odcizil peněženku
Nepozornosti 27leté ženy využil dosud neznámý pachatel v pátek 13.2.2009 v Bruntále v obchodním domě na ulici Tř. Práce. Poškozená si při nákupu odložila do vozíku kabelku a poodešla od vozíku. Pachatel jí z tašky odcizil peněženku s platební kartou, doklady a finanční hotovostí 7 200 Kč. Šetří OOP Bruntál.
 
 
 
vrchní inspektor nprap. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 
 
 

vytisknout  e-mailem