Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Tiskový servis

Bruntál - prodej nekolkovaných cigaret a tabáku a jiné události... 

Krádež peněz

Dne 23. 9. 2018 po 19:00 hodině v Bruntále na čerpací stanici na ulici Olomoucká využil prozatím neznámý pachatel nepozornosti poškozené, která nechala peněženku na kanystrech s olejem a odešla na pryč. Pachatel peněženku nejprve odcizil a následně vrátil obsluze čerpací stanice s tím, že jí nalezl. Poškozená však zjistila, že v peněžence chybí 10 tisíc korun. Bruntálští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže.

Tašku vzal i s nákupem

Albrechtičtí policisté prověřují případ neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. K činu došlo dne 21. 9. 2018 na ulici Míru, když prozatím neznámý pachatel odcizil na lavičce odloženou igelitovou tašku, kterou zde nechal poškozený na chvíli bez dozoru. V ní se nacházela peněženka s hotovostí 300 korun, platební kartou, doklady a nákupem (rohlíky a salám). Způsobená škoda činí 350 korun.

Nehodovost

Dopravní policisté řešili v průběhu víkendu 11 nehod, při kterých utrpěly čtyři osoby lehká zranění. Způsobená škoda činí 300 tisíc korun.

V pátek 21. 9. 2018 v 20:20 hodin mezi Městem Albrechtice a místní částí Žáry jel 65letý muž pod vlivem alkoholu z kopce na jízdním kole, nezvládl řízení a upadl na komunikaci. Utrpěl lehká zranění a byl převezen k ošetření do nemocnice. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnoty přesahující 1,5 promile alkoholu.

Měl prodávat nekolkované cigarety a tabák

Policejní komisař oddělení hospodářské kriminality Bruntál zahájil v těchto dnech trestní stíhání 68letého muže z přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Je mu kladeno za vinu, že nejméně od ledna 2017 do ledna 2018 v pohostinství na Rýmařovsku měl nakupovat od svého známého, který je stíhán samostatně, cigaretový tabák a cigarety, které nebyly opatřeny tabákovou nálepkou dokladující zdanění spotřební daní. Takto získané zboží měl následně prodávat koncovým zákazníkům. Krabičku cigaret za 50 korun a půl kilogramu tabáku za 400 až 450 korun. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody do výše tří let nebo zákaz činnosti.

por. Bc. Pavla Jiroušková

24. 9. 2018

vytisknout  e-mailem