Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Soutěž s tématem domácího násilí

MŘP Ostrava - Fotografická i výtvarná soutěž s tématem domácího násilí zná své vítěze. 

Projekt Městského ředitelství policie Ostrava „Řešení problematiky domácího násilí v Ostravě“ za finanční podpory statutárního města Ostravy.

Fotografická i výtvarná soutěž s tématem domácího násilí zná své vítěze

Městské ředitelství policie Ostrava realizovalo v rámci celoročního projektu „řešení problematiky domácího násilí“ soutěž pro fotografy i výtvarníky. Úkolem soutěžících bylo ztvárnit stanovená témata předmětné problematiky domácího násilí různými způsoby (kresbami, fotografiemi apod.). Soutěž se uskutečnila v době od 25.5.2010 do 11.6.2010. Záštitu nad soutěží převzal ředitel Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, plk. Mgr. Tomáš Tuhý.

Autoři mohli ztvárnit tato témata:
Domácí násilí – násilí za zavřenými dveřmi, násilí v soukromí, násilí mezi nejbližšími…
Týrané děti
Násilí na seniorech
Stalking
Oběť domácího násilí
Agresor

Soutěžní díla pak hodnotila pětičlenná porota, tvořená zástupcem Okresního soudu Ostrava, Intervenčního centra Ostrava, náměstkem primátora statutárního města Ostrava, ředitelem Městského ředitelství policie Ostrava a ředitelem Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Jednotlivá díla byla porotcům předložena označena číslem, porotci tedy rozhodovali nezávisle na jejich autorovi.
Vítěze čekal nejen certifikát, ale také věcný dar. Soutěžící, kteří se umístili na prvních místech, převzali ocenění v rámci slavnostní části Dne policie na Slezskoostravském hradě v Ostravě dne 21.6.2010. Ocenění vítězům předali ředitel Městského ředitelství policie Ostrava, plk. Mgr. Tomáš Landsfeld, spolu s náměstkem primátora statutárního města Ostrava, RNDr. Lukášem Ženatým, Ph.D. Některá vítězná díla mohou být užita v rámci mediální kampaně Městského ředitelství policie Ostrava zaměřené na boj s domácím násilím. A jak vlastně celé soutěžní klání dopadlo?
Na třetím místě se v soutěži výtvarníků a fotografů umístil David Chalupa, žák osmé třídy Základní školy v Ostravě na Bulharské ulici. Umístění bylo o to cennější, že David uspěl mezi dospělými fotografy s překrásnou kresbou. Učitelka nám navíc prozradila, že David kreslil výkres doma, nikoliv v hodině výtvarné výchovy. Za své dílko si odnášel přehrávač MP4 a certifikát.
Na druhém místě se umístil Jiří Klein s fotografiemi, věnovanými tématu domácího násilí. Autor tak získal mobilní telefon.
A kdo se stal vlastně absolutním vítězem? Hlavní cenu, netbook, si odnášel Vít Novák, student grafiky, který svými fotografiemi jednoznačně zvítězil.
 

3b.JPG3b.JPG

Fotogalerie soutěžních děl ZDE.

vytisknout  e-mailem