Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Smrtlená zranění chodců

Hned dvakrát vyjížděli frýdecko-místečtí dopravní policisté k tragickým dopravním nehodám. 

 V pátek 23. ledna v 6 hodin večer byl třinecký kriminalista vyslán do obce Hrádek. Pětačtyřicetiletý polský řidič nákladního vozidla Renault zachytil přední části nápravy chodce. Nákladní auto ho srazilo ve chvíli, kdy přecházel silnici. Padesatiletý místní občan zemřel krátce po převozu do nemocnice.
                V sobotu dne 24. ledna v 9 hodin večer zase vyjížděl frýdecko-místecký kriminalista do obce Hodoňovice. Na frekventované silnici 1/56 z Frýdku-Místku do Frýdlantu srazil 27letý řidič vozidlem BMW chodce. Ten měl jít po silnici středem vozovky. Devetašedesátiletý místní občan zemřel na místě.
                Kriminalisté ohledali místa dopravních nehod a u obou zemřelých nařídili provedení soudní pitvy. V obou případech již bylo zahájeno trestní řízení. Řidiči, kteří chodce srazili budou pravděpodobně obvinění z trestných činů ublížení na zdraví, za který hrozí až 5 let vězení. Záležet bude zejména na vyjádření soudních znalců z oboru silniční dopravy. Ti budou zjišťovat, zda řidiči mohli střetům s chodci zabránit.

Ivan Žurovec

vytisknout  e-mailem