Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Slavnosti bojových umění

Smk - v neděli 16. října se ve sportovní hale TJ MITTAL Ostrava konal XII. ročník festivalu „Slavnosti bojových umění“. 

V neděli 16. října se ve sportovní hale TJ MITTAL Ostrava konal XII. ročník festivalu „Slavnosti bojových umění“. Akce probíhala pod záštitou ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje pana plk. Mgr. Bc. Tomáše Tuhého a náměstka primátora Statutárního města Ostravy pana Ing. Martina Štěpánka, Ph.D.

Pořadatelem byl již tradičně oddíl AIKIDO Sportovního klubu policie Ostrava zastoupeného předsedou oddílu AIKIDO SKP Ostrava nprap. Ing. Kamilem Kozákem, instruktorem výcviku služební přípravy a místopředsedou oddílu prap. Radimírem Macháčkem, policistou obvodního oddělení policie Ostrava-Přívoz. Oba policisté mají s přípravou dlouholeté zkušenosti z předešlých ročníků. To ovšem neznamená, že by organizování brali na lehkou váhu. Opak je pravdou a výsledek je také znát. Festival je rok od roku propracovanější, líbivější a zajímavější. Moderování se s šarmem a bezprostředností ujal ostravský herec Vladimír Polák a program svým vystoupením zpestřil Ruda z Ostravy. Akce proběhla za finanční podpory Statutárního města Ostravy, městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a všichni vystupující se vzdali nároku na honorář.

V bohatém programu se prezentovaly oddíly: AIKIDO, JUDO, KRAV MAGA, TAEKWON-DO ITF, MUAY-THAI, CHAN SHAOLIN SI A DJU SU KUNG FU, KENDO, KYUDO A IAIDO, CAPOEIRA CANDEIAS a KICKBOX MORAVIA. Vystupující předvedli své dovednosti s takovou vervou a nasazením, až se občas tajil dech. Zvlášť u nejmladší generace bylo vidět, s jakým zápalem a nadšením se svému vybranému bojovému umění věnují. Celé odpoledne se bylo opravdu na co dívat a čas vyměřený pro festival utekl velice rychle.

Předávání šeku.JPGPředávání šeku.JPG

Výtěžek akce byl již sedmým rokem poukázán na konto Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni. K vybraným 35 000,- Kć přispěli nejen platící diváci, ale také vystupující včetně moderátora. Na konto nadace bylo ovšem odesláno 40 000,- Kč. O navýšení o 5 000,- se svým finančním darem postaral Rotary klub Ostrava. Šek za hotovost vybranou na festivalu předali předsedovi nadace policistů a hasičů panu PHDr. Ladislavu Šuterovi a místopředsedovi nadace panu JUDr. Milanu Štěpánkovi za krajské ředitelství pan plk. Mgr. Dalimil Sypták společně   s ředitelem TJ MITTAL Ostrava panem ing. Tomášem Staníčkem   a předsedou oddílu AIKIDO SKP Ostrava panem Ing. Kamilem Kozákem.

Přestože příprava festivalu je časově náročné a policisté, kteří jí pravidelně rok co rok organizují jsou vytíženi nejen pracovně, ale také svou dobrovolnou instruktorskou činností v oddíle AIKIDO SKP Ostrava, přepokládáme, že pro ohromný ohlas se milovníci bojových umění z řad účinkujících, ale také z řad diváků, znovu za rok setkají.

 

por. Mgr. Daniela Vlčková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
18.10.2011
 

vytisknout  e-mailem