Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

"Senioři online"

MS kraj - cyklus besed pro seniory pokračuje... 

Zcela nový a výjimečný způsob jsme volili pro realizaci preventivních besed cílených k seniorům. Vzhledem k pandemii jsme alternativně využili možnosti online aktivit a připravili dvouměsíční cyklus preventivních besed, který byl zahájen 13. dubna 2021. Zúčastnění se tak již mohli při první besedě dozvědět zajímavosti o službě Policie ČR a ten, kdo besedu nestihl ji může zhlédnout v odkazu. Při druhé besedě bylo přiblíženo, jak se senior může bezpečněji pohybovat v silničním provozu a znovu jsme zmínili zásadnost užití reflexních prvků chodců či cyklistů.

Další zajímavá témata bezpečnostního charatekteru jsou připravena pro seniory každé úterý od 18 hodin. Před námi je nyní velmi zajímavé téma třetí besedy „důvěřuj, ale prověřuj,“ které je připraveno na 27. dubna 2021 od 18 hodin. Senioři se bohužel často stávají také obětí podvodů. Preventista přiblíží, jak  rozpoznat podezřelé okolnosti i lsti a hlavně, jak na ně správně reagovat. 

V květnu jsou pro zájemce z řad seniorů připravena další bezpečnostní témata i mnoho zajímavostí. Preventista posluchačům poradí, jak se nestát obětí majetkové trestné činnosti páchané na seniorech. Odložená kabelka v košíku či automobilu, peněženka v otevřené kabelce, ale i řetízek se mohu stát snadnou kořistí. Preventisté doporučí, jak předcházet rizikovým situacím.

Ovšem nezapomněli jsme ani na zajímavosti a „tajemství kriminalistiky,“ či virtuální procházku Muzeem Policie České republiky s komentářem o policejní historii. 

Květnová témata besed pro seniory:

4. května 2021 – bezpečná komunikace seniorů na internetu

11. května 2021 – tajemství kriminalistiky

18. května 2021 – jak příležitost dělá zloděje – nejčastější majetková trestná činnost páchaná na seniorech

25. května 2021 – virtuální procházka Muzeem Policie České republiky

Výjimečný cyklus preventivních besed pro seniory je realizován ve spolupráci oddělení prevence Policejního prezidia ČR a oddělení prevence Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Online besedy je možné realizovat díky vstřícnosti obecně prospěšné společnosti „Právě teď!“. Zájemci naleznou informace, jak se k jednotlivým přednáškám připojit na webu www.prave-ted-ops.cz.

O zahájení cyklu jsme informovali zde

mjr.Mgr. Gabriela Pokorná
kpt. Bc. Ondřej Penc
25. dubna 2021

vytisknout  e-mailem