Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Rychlá jízda

NOVOJIČÍNSKO-Rychlá akce 

Rychlá akce novojičínských dopravních policistů  - 39 řidičů za 4 hodiny, 3 řidičské průkazy a téměř 50 tisíc korun na pokutách.

Čtvrteční dopoledne mezi 8 až 12 hodinou věnovali novojičínští dopravní policisté zvýšený dohled nad hlavní silnici I/48 v úseku mezi Dubem, Palačovem, Starým Jičínem a Šenovem u Nového Jičína. Jedná se o úsek, na kterém řidiči neustále porušují pravidla silničního provozu a překračují povolenou rychlost. Což má za následek kolizní situace o ohrožování ostatních řidičů dodržujících předpisy.  

V průběhu necelých čtyř hodin změřili a zastavili dopravní policisté pouze část řidičů překračujících rychlost. Ze 40 zastavených automobilů byl rekordmanem řidič, který v úseku 90km povolené rychlosti jel téměř 150 km rychlostí. Společně s dalšími dvěma bude projednáván správním orgánem s odebráním řidičského průkazu a možným trestem zákazu řízení 6-12 měsíců a pokutou v řádu několika tisíc korun.

Dvě policejní vozidla vybavená radary kroužila v daném úseku, a po zjištění překročení rychlosti je předávala dalším policistům, kteří řidiče řešili. Okamžitě si tak uvolnili prostor pro další měření rychle jedoucích aut. Tato dopravní akce se nám osvědčila a tak v ní budeme i nadále pokračovat v nepravidelných termínech.

Nový Jičín 23.9.2016

por. Mgr. Petr Gřes

komisař/skupina tisku a prevence/Nový Jičín

vytisknout  e-mailem