Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Prázdninové kontroly pokračují

MS kraj - policisté kontrolovali nejen motorkáře 

Chodci, cyklisté a motocyklisté jsou nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu a z tohoto důvodu se na jejich bezpečnost dopravní policisté krajského ředitleství velice často zaměřují, většinou v rámci dopravních akcí. Jedna z nich, která měla hlavně preventivní charakter, se uskutečnila během uplynulého víkendu a byla zaměřená na řidiče motocyklů.

Pro naplnění preventivního účelu akce byly pro kontrolní stanoviště vybrané motorkáři oblíbené silnice v katastrech obcí Staré Hamry, Frenštátu pod Radhoštěm, Horního Těrlicka a Úvalna. Policisté se zaměřili převážně na kontrolu dodržování stanovené rychlosti, správného způsobu předjíždění a jízdy motocyklistů a technický stav motorových vozidel.

Jelikož v uvedených úsecích neprojížděli pouze řidiči jednostopých vozidel, do hledáčku policistů se dostali také ostatní řidiči. Nejčastěji zjištěným přestupkem bylo porušení povolené rychlosti, čehož se dopustilo 11 řidičů (z toho 6 motocyklistů), nevyhovující technický stav byl zjištěn u 4 vozidel (z toho 3 motorky), čtyři osoby ve dvoustopých vozidlech nepoužily bezpečnostní pásy. Jeden z řidičů motocyklu sedl za řídítka po požití alkoholu.

Během akce policisté zkontrolovali celkem 150 motocyklů a 157 motorových vozidel. Včetně výše uvedených zjistili 34 přestupků, přičemž 33 vyřídili uložením pokuty příkazem na místě (celkem 13 300,- Kč) a 1 oznámili příslušným správním úřadům k dalšímu řízení.

por. Mgr. Daniela Vlčková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
17. 7. 2018

Odkazy do noveho okna

DBA_motocykly_2018_01

DBA_motocykly_2018_01 

Detailní náhled

DBA_motocykly_2018_02

DBA_motocykly_2018_02 

Detailní náhled

DBA_motocykly_2018_03

DBA_motocykly_2018_03 

Detailní náhled

DBA_motocykly_2018_04

DBA_motocykly_2018_04 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem