Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Požár seníku

NOVOJIČÍNSKO - zloději 

Vyšetřujeme zahoření seníku v katastru obce Starý Jičín, ke kterému došlo 8.10.2013 v čase kolem 16 hodiny.

Majiteli areálu vznikla předběžná škoda ve výši půl milionu korun. Z dosavadního zjištění předpokládáme, že k zahoření došlo z důvodu manipulace s otevřeným ohněm nezletilci. Nicméně přesná příčina vzniku požáru ještě není zjištěna, vyšetřování nadále probíhá. Věc šetříme s podezřením ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

Měl by dostat pořádný trest
Dokud nepůjde sedět, budou další poškození.

V měsíci červnu zadrželi 24letého muže z Veřovic společně s dalšími kumpány při krádeži mědi z železniční tratě v Kopřivnici. Následně mu prokázali další krádeže.  Chvíli o sobě nedával vědět. V posledním období však začal krást na Frenštátsku.  V úterý 8. 10. 2013 jej policisté chytili i s odcizenými věcmi.
Když v úterý 8. října policisté zjišťovali v okolí vykradené frenštátské chaty informace k případu, neunikl jejich pozornosti muž, kterého znali z dřívějších zlodějen. 
Muže oslovili a po krátké chvíli se jim pod tíhou věcných důkazů ke krádeži doznal. Následně přiznal další krádeže, kterých se dopustil v posledních dnech. A tak mohli policisté vrátit poškozenému jízdní kolo odcizené před restaurací a také potraviny, které odcizil z rampy prodejny.  Policisté nadále prověřují zajištěné stopy a informace z dalších jednotlivých případů v regionu, kterých se mohl zadržený dopustit. 
    
Byli odsouzeni, stále kradou
Dalšími chycenými zloději páchajícími trestnou činnost na území Kopřivnice jsou dva muži ve věku 19 a 21let s trvalým bydlištěm v Kopřivnici.

Oba muži mají na svědomí několik případů krádeží. Doposud jsme jim prokázali pouze část skutků. Mezi ně patří odcizení věcí ze zahrady rodinného domu v Mniší z měsíce června, dále vloupání do provozoven a prodejen v katastru policejního obvodu Kopřivnice z měsíce července a září letošního roku. Svým jednáním způsobili poškozeným majitelů téměř 50 tisícovou škodu.
Oba muži byli v posledních letech pravomocně odsouzeni za majetkovou trestnou činnost, nicméně v trestné činnosti pokračovali nadále.
 

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem