Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Poškození cizí věci

Bruntál - dřevěná socha, automobil i mobilní toaleta nezůstaly bez povšimnutí 

Poškodil lak vozidla

Bruntálští policisté překvalifikovali po obdržení vyčíslení škody přestupek proti majetku na trestný čin poškození cizí věci, za který hrozí trest odnětí svobody až do výše jednoho roku. Toho se dopustil prozatím neznámý pachatel v době od 18. do 19. 5. 2018 v Bruntále na ulici Smetanova, když způsobil vrypy do laku zaparkovaného vozidla Nissan. Škoda je vyčíslena na částku 8 tisíc korun.

Vloupání do obecního úřadu

Rýmařovští policisté prověřují vloupání do úřadu obce Tvrdkov. Prozatím nezjištěný pachatel vnikl násilím v době od 3. do 4. 6. 2018 do budovy úřadu, kde poškodil zařízení a v jedné z kanceláří odcizil nalezenou finanční hotovost ve výši 13 tisíc korun. Způsobená škoda činí 113 tisíc korun.

Poškození mobilní toalety

Rýmařovští policisté překvalifikovali v těchto dnech z přestupkového jednání na trestný čin případ poškození mobilní toalety. K události došlo v době od 4. do 21. 5. 2018 mezi obcemi Rýmařov Jamartice a Velká Štáhle, kde probíhala rekonstrukce komunikace. Pachatel poškodil mobilní toaletu tím, že ji zapálil. Způsobená škoda činí 12 818 korun. Případ prověřují policisté jako přečin poškození cizí věci, za který trestní zákoník stanoví trestní sazbu odnětí svobody do výše až jednoho roku.

Cestování ji vyšlo draho

Albrechtickým policistům oznámila 29letá žena krádež peněženky, ke které došlo dne 5. 6. 2018 při cestování autobusem z Krnova do Dívčího Hradu. Poškozená měla peněženku uschovánu v kabelce, kterou měla stále při sobě, ale pachatel využil nestřeženého okamžiku a v průběhu cesty peněženku odcizil. Byla v ní hotovost 5 600 korun.

Hrajícím dětem měla odcizit mobily

Bruntálští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže 19leté ženě. Je jí kladeno za vinu, že dne 14. 4. 2018 v Horním Benešově na ulici Školní měla využít nepozornosti dvou dětí, které si hrály na hřišti a odcizit jim dva mobilní telefony. Mobily měly děti odloženy na lavičce kousek od hřiště v batohu a na batohu. Mobily byly zajištěny u ženy a vráceny rodičům dětí.

Poškození dřevěné sochy

Dne 5. 6. 2018 překvalifikovali albrechtičtí policisté po obdržení vyčíslení škody z přestupku proti majetku na trestný čin poškození cizí věci událost, která se stala v době od 11. do 13. 5. 2018 ve Městě Albrechticích. Naproti parkovišti k rozhledně Hraniční vrch podpálil prozatím neznámý pachatel dřevěnou sochu upozorňující na „Krtečkovu stezku“. Způsobená škoda je vyčíslena na 10 tisíc korun. Pachateli hrozí trest odnětí svobody do výše jednoho roku.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

vytisknout  e-mailem