Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pomáhat a chránit v praxi

Karvinsko - policisté zadrželi muže krátce po vloupání a vypátrali pohřešovaného 

Pachatel vloupání dopaden krátce po činu

Policistům z Těrlicka se podařilo zadržet muže krátce poté, co se vloupal do rodinného domu.

Třiadvacetiletý muž z Karviné v úterý minulý týden vnikl po překonání střešního okna do rodinného domu v Horním Těrlicku. Dům následně prohledal a odcizil z něj finanční hotovost 35.000 korun, televizi, počítač a další elektroniku a věci. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši bezmála 50.000 korun. Nabytého lupu si však dlouho neužil. Policisté ho zadrželi necelé dvě hodiny po spáchání skutku ještě dřív, než opustil Těrlicko.

Muži bylo v dané věci sděleno obvinění pro přečin krádeže a porušování domovní svobody. Vzhledem k jeho trestní minulosti již v současné době vykonává trest odnětí svobody.

Policisté vypátrali pohřešovaného muže

Ve středu odpoledne přijali karvinští policisté oznámení o pohřešování osmatřicetiletého muže. Ten byl naposledy spatřen ve středu okolo půl třetí ráno svou přítelkyní v jejich domě v Karviné-Loukách. Dle jejího sdělení se její přítel v tu dobu se choval zvláštně. Když se ráno probudila, pohřešovaný se v domě nenacházel, nebyl k nalezení a nepodal o sobě žádnou zprávu.

Po muži začali ihned pátrat policisté OHS Karviná ve spolupráci s policisty z obvodního oddělení Karviná 7 a policejním psovodem. Netrvalo dlouho a pohřešovaný muž byl nalezen v lesním porostu nedaleko od svého domu. Policisté mu ihned poskytli první pomoc, jelikož byl silně podchlazen a poté si ho do své péče převzala přivolaná Rychlá záchranná služba.

Tisková zpráva ze dne 18. ledna 2018

Bc. Miroslav Kolátek
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem