Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Polil se benzínem

Nový Jičín - Chtěl peníze 

V úterý 31. května krátce před šestou hodinou ranní přišel na benzinovou čerpací stanici ve Fulneku muž. Natankoval do plastové láhve litr a půl benzínu, vešel do prodejny a požadoval po obsluze cigarety a zapalovač a hned vzápětí chtěl také minimálně 10 tisíc korun. Obsluhující mu je odmítla vydat. Pak se jí zeptal co bude dělat, když se polije benzínem a zapálí sebe i prodejnu.  Překvapená obsluhující jej poslala pryč.
On však láhev s benzínem otevřel a polil se po krku i hlavě. V tom se mu snažila zabránit. V zápětí po ní požadoval vydání tržby. Žena mu jí odmítla vydat. On však svůj požadavek zdůrazňoval zapálením benzínu a také výhružkou, že ji zastřelí pistolí, kterou má u sebe v batohu.  Z obavy o svůj život mu peníze z pokladny vydala. Útočník i s odcizenými penězi z prodejny odešel po silnici směrem na Odry.

Totožnost muže policisté krátce po činu zjistili, a 16 června jej zadrželi. Šestadvacetiletý muž z Opavska zdržující se na Novojičínsku byl rozhodnutím soudu umístěn do vazební věznice.

Tato loupež není jeho prvním skutkem. Již v minulosti se dopouštěl jiné trestné činnosti převážně majetkového charakteru a to nejen na území Nového Jičína.
Obviněný je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže, poškození cizí věci a zločinu loupež. Za toto jednání mu hrozí trest odnětí svobody v délce od dvou a deseti let.
 

por. Mgr. Petrr Gřes

23. 6. 2011 Nový Jičín

vytisknout  e-mailem