Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté ženě zachránili život

Bruntál - skočila z balkonu ve třetím patře 

Policisté zachránili život sebevražedkyni, která skočila z balkonu bytu.
Bruntálští policisté přijali v pondělí 5. 10. 2015 v noci oznámení od městských strážníků o anonymním telefonátu, který měl sdělovat, že spáchá vraždu. Telefonní číslo bylo ihned poté nedostupné. Bruntálští policisté s kolegy z operační střediska zjistili, komu uvedené číslo patří. Jednalo se o 49letou ženu z Bruntálu, kterou policisté znali, jelikož řešili v minulosti její napadení druhem. Okamžitě jeli do ženina bydliště, kdy jim otevřel druh. Policistům na dotaz sdělil, že spal a neví, kde se jeho družka nyní nachází, že než usnul, tak se dívala na televizi. Policisté zkontrolovali byt a po otevření dveří na balkon uviděli, že žena vyskakuje z balkonu ve třetím patře ven. Padající ženu, která byla přibrzděna prádelními šňůrami, jeden z policistů rychle zachytil. S kolegou se ji snažili vytáhnout. Nebylo to však snadné, jelikož žena se snažila vysmeknout a křičela, ať ji pustí. Po vytažení zpět na balkón uvedla, že musí ukončit život, že jí to nebaví, protože je nemocná. Také sdělila, že telefonovala ona sama, ale s tím, že chce spáchat sebevraždu. Dechová zkouška u ní vykázala hodnotu přesahující 1,8 promile a doznala požití dvou litrů vína. Přivolaný lékař rozhodl o jejím převozu do nemocničního zařízení.
 
Vloupání do vozidla
Neustále informujeme o vloupání do vozidel, kde majitelé zanechávají cenné věci viditelně odložené na sedačkách či jiných odkládacích prostorech automobilů. I přesto se stále setkáváme s případy, že si lidé nedávají na své věci pozor a tím bohužel usnadňují činnost případným zlodějům.
Další případ vloupání do odstaveného vozidla přišel oznámit majitel v úterý 6. 10. 2015 na obvodní oddělení v Bruntále. Prozatím neznámý pachatel v době od 15:15 do 15:35 hodin v úterý 6. 10. 2015 u hlavní silnice č. I/11 ve směru z Bruntálu na Milotice nad Opavou, v lokalitě Bruntálský les, rozbil okno zadních dveří zaparkovaného vozidla Octavia a ze zadní sedačky odcizil kabelku. V ní byly doklady, peněženka, platební karty a hotovost 2 tisíce korun. Způsobená škoda přesahuje 6 tisíc korun.
Bruntálští policisté žádají případné svědky, kteří projížděli v uvedenou dobu kolem místa vloupání a mohou sdělit důležité informace k dopadení pachatele, ať je kontaktují na telefonním čísle 974 731 651 nebo přímo na obvodním oddělení v Bruntále.  
Za pomoc děkujeme. 
 
komisař por. Bc. Pavla Jiroušková
skupina tisku a prevence Bruntál
7. 10. 2015

vytisknout  e-mailem