Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté se zaměřili na rychlost a alkohol

MS kraj - výsledky dopravně bezpečnostní akce v Moravskoslezském kraji 

Na začátku tohoto týdne proběhly v rámci našeho kraje hned dvě dopravně bezpečnostní akce. Jedna byla zaměřená zejména na kontrolu dodržování povolené rychlosti a druhá na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek.
Policisté se zaměřili však také na kontrolu dodržování všech povinností účastníků silničního provozu.

Při pondělní akci, zaměřené na rychlost zjistili policisté 129 přestupků. Porušení rychlosti bylo v 98 případech. Kromě rychlosti se policisté zaměřili také i na jiné přestupky účastníku silničního provozu. Druhým nejčastějším zjištěným prohřeškem byl nevyhovující technický stav vozidla, ale také držení telefonu nebo jiného hovorového nebo záznamového zařízení.

Při druhé dopravně bezpečnostní akci , která proběhla následující den, policisté zkontrolovali 2183 vozidel . S řidiči řešili  celkem 309 dopravních přestupků, přičemž 289 z nich vyřídili v příkazním řízení, a to v částce za 139.700,-. Příslušnému správnímu orgánu oznámili 20 přestupků. V jednom případě bylo řidiči dechovou zkouškou naměřeno jedno promile alkoholu a viník bude řešen v trestní rovině.  U dalších čtyř řidičů byly  pozitivní orientační testy na návykové látky. Nejvyšší počet přestupků - 58 případů - byl nevyhovující technický stav vozidla. Na pomyslné druhé příčce v porušení pravidel silničního provozu bylo držení telefonu nebo jiného hovorového nebo záznamového zařízení, a to ve 49 případech. Také porušení rychlosti bylo zjištěno u 44 řidičů. Dále policisti zjistili ve 20 případech, že řidiči neměli zaplacený poplatek – dálniční známku.

Obdobné dopravně bezpečnostní akce preventivního i represivního charakteru budou následovat i v dalších obdobích letošního roku.

nstržm. Kociánová Petra
oddělení tisku
16. 9. 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem