Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z regionu

Karvinsko - odcizený a znovu nalezený kufr, řidiči v zákazu a mina v poli... 

Havířov, neděle 1. července 2018

► Odjezd do lázní se zkomplikoval. V neděli ráno v Havířově, městské části Podlesí pětasedmdesátiletá žena připravená na cestu do lázní vyšla před dům, kde čekala na odvoz. Pět minut nevěnovala pozornost svému cestovnímu kufru a ten během té krátké chvíle zmizel. Někdo kufr s osobními věcmi a peněžní hotovostí odcizil. O pár hodin později se kufr našel. Ve stejném domě, o několik vchodů dál, svědek našel odložený pootevřený kufr. Neznámý pachatel kufr prohledal a odcizil peníze, zbytek ponechal na místě.

Petřvald – sobota 29. června 2018, Orlová – neděle 1. července 2018

► Během sobotního večera policisté petřvaldského obvodního oddělení zastavili k silniční kontrole řidiče osobního vozidla Škoda Octavia. Lustrací zjistili, že 28letý muž nemá za volantem co dělat. Městský úřad Orlová muži vyslovil zákaz řízení všech motorových vozidel s platností do Štědrého dne letošního roku. Nadto, muž má i v Bohumíně vystaven další zákaz řízení, v tomto případě dokonce do roku 2020.

► V Orlové policisté dopravního inspektorátu dohlíželi na bezpečnost a plynulost silničního provozu. V neděli 1. července odpoledne kontrolovali čtyřicetiletého řidiče osobního vozidla Audi A6. V tomto případě o zákazu řízení všech motorových vozidel pravomocně rozhodl Okresní soud Karviná. Platnost rozhodnutí je do září roku 2018.  

Oba pánové, kteří za volant usedli i přes platný zákaz řízení, jsou důvodně podezřelí ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Bohumín – neděle 1. července 2018

Muž, který v neděli byl na procházce, našel nevybuchlou munici. Místem nálezu je městská část Kopytov, pole poblíž cyklostezky. Oznamovatel se domníval, že to byl minometní granát, který měl odlomenou špičku. Policisté místo zajistili, evakuace nutná nebyla, jelikož nalezená munice byla mimo obydlenou část. Přivolaný pyrotechnik uvedl, že jde o dělostřeleckou minu, ráže 82 mm. Předmět bezpečně naložil a odvezl k likvidaci.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 2. července 2018
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem