Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pervitin...

Ostrava: Kriminalisté obvinili tři osoby 

Kriminalisté ostravského 11. oddělení obecné kriminality obvinili trojici osob v případu výroby a distribuce drog.

Čtyřiadvacetiletý muž, který byl již v minulosti za drogový delikt odsouzen, měl od léta roku 2018 do počátku června na různých místech Ostravy, zejména v místě bydliště a současně v garáži, několikrát měsíčně za pomocí laboratorní techniky a chemikálií vyrábět z farmaceutických přípravků pervitin. Část z vyrobených zhruba 150 gramů měl užít pro svou potřebu a část poskytovat dalším osobám. Na výrobu ale nebyl sám. Měl se někdy k němu od letošního února přidávat 50letý muž (rovněž v minulosti pro drogový delikt odsouzený). Ten měl vyrobit přes 350 gramů pervitinu, se kterým měl nakládat totožně. Dvojici měla doplňovat od dubna také 23letá žena, která měla obstarávat částečně finanční prostředky na nákup farmaceutik nebo se aktivně podílet na výrobě drogy. 

Kriminalisté dokumentující trestnou činnost podezřelé osoby zadrželi a následně obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy dílem dokonaným a dílem ve stadiu pokusu. V souvislosti s trestnou činností realizovali policisté domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor, kde zajistili množství předmětů a stop. 

Trestní zákoník stanoví za uvedené jednání trest odnětí svobody na dva až deset let. Trestní stíhání trojice je vedeno vazebně. Kriminalisté pokračují v úkonech trestního řízení. 

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitleství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 22. června 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem