Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ocenění policejního prezidenta

Policisté převzali ocenění z rukou policejního prezidenta 

Práci policistů, kteří zasvětili svůj život policejnímu sboru a policistu, který riskoval život pro záchranu druhých, ocenil policejní prezident generálporučík Martin Vondrášek a ředitel Krajského ředitelství Moravskoslezského kraje brigádní generál Tomáš Kužel.

Medaile za statečnost Policie České republiky je ocenění projeveného hrdinství pro ty, kteří neváhají riskovat svůj život pro druhé.  Za záchranu lidského života byl medailí za statečnost oceněn nprap. Michal Ryška ze speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství police Moravskoslezského kraje. Svou odvahou, rozhodností a rychlou reakcí zachránil život mladé ženě, která nešťastnou náhodou spadla do řeky, kde ji uvěznil silný proud ledové vody.

Za oddanost, osobní přínos a mnohaleté zkušenosti během služebního poměru byli Křížem věrnosti, který uděluje policejní prezident policistům za dlouhodobé a iniciativní dosahování velmi dobrých služebních výsledků ve spojení s dobou trvání služebního poměru v délce nejméně 40 let, vyznamenáni:

mjr. Libor Šustek – vedoucí 10. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství policie Ostrava

kpt. Květoslava Kozlová – vrchní komisařka odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje

nprap. Zdeněk Kavan - vrchní inspektor integrovaného operačního střediska operačního odboru Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje

nprap. Vladimír Masopust – vrchní inspektor obvodního oddělení Brušperk územního odboru Frýdek-Místek

prap. Jiří Ulman – inspektor obvodního oddělení Karviná 7 územního odboru Karviná

Gratulujeme všem oceněným a jsme pyšní, že máme v našem kraji kolegy, kteří jsou důkazem toho, co znamená být opravdovým policistou, a mohou být inspirací pro ostatní.

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení prevence
nprap. Bc. Vladimíra Faferková
22. května 2024

vytisknout  e-mailem