Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Obviněn z loupeže

Nový Jičín: Zadržen chvíli po činu 

Osmnáctiletý mladík šel kolem půl sedmé hodiny ranní po ulici Nového Jičína. Směřoval ke škole a poslouchal z bezdrátových sluchátek hudbu. Oslovil ho neznámý mladý muž. Když od něj nedostal peníze ani nic jiného, požadoval sluchátka. Mladík se zdráhal, ale nakonec je bezelstně ukázal. Neznámý ho udeřil, sluchátka z ruky vytrhl a utekl.

Poškozený, který utrpěl drobné zranění, reagoval správně a okamžitě přivolal policisty. Hlídka z obvodního oddělení Nový Jičín učinila vše, aby podezřelého vypátrala. Mimo jiného projížděla městem. Policisté byli úspěšní, podezřelého v podstatě do půlhodiny po skutku díky informacím a všímavosti zadrželi. 

Novojičínští kriminalisté obvinili 18letého muže ještě v den spáchání, kterým bylo pondělí, ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Trestní zákoník stanoví za uvedené jednání trest odnětí svobody na dva až deset let. Doplním, že odcizená sluchátka v hodnotě kolem 5 500 korun jsou opět zpět u svého majitele. Obviněný s policisty spolupracuje. Kriminalisté i nadále pokračují ve věci v úkonech trestního řízení.

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje

oddělení tisku, 7. října 2020

vytisknout  e-mailem