Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Objasnění majetkové trestné činnosti

Ostrava: Krádeže golfových bot i konzerv 

Téměř dvacet vloupání do sklepů, chat, budov či garáží by měl mít na svědomí 34letý muž z Ostravy. Někdy jen v objektech přespal, jindy si odnesl věci a ty buď zkonzumoval, nebo prodal.

Kriminalisté 6. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství policie Ostrava muže obvinili z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Přestože byl v posledních třech letech za obdobné jednání odsouzen, měl se v 18 případech vloupat do různých objektů ve více městských ostravských obvodech. Na některých místech jen přespal, jindy objekty prohledal a odnášel si věci, které buď spotřeboval, nebo je obratem prodal.

Uživatelé či majitelé převážně sklepů, ale i chatek a obdobných objektů hlásili odcizení širokého spektra věcí - jízdních kol, elektrického nářadí, rybářského náčiní, lyžařských či golfových bot, pracovního oblečení, lahví piva, pepřenek či konzerv s potravinami…

Celkově byla škoda vyčíslena na více než 160 000 korun. Trestní stíhání je vedeno vazebně. Obviněnému hrozí za uvedené jednání až tříletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 9. prosince 2019

vytisknout  e-mailem