Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Neoprávněné podnikání

Bruntál - měl poskytovat za úplatu právní služby, ačkoli není advokát 

Policejní komisař oddělení hospodářské kriminality zahájil v těchto dnech trestní stíhání 56letého muže z přečinu neoprávněného podnikání. Je mu kladeno za vinu, že jako fyzická osoba podnikající dle živnostenského zákona, ačkoli není advokátem, minimálně od roku 2013 do současné doby, měl poskytovat právní služby za úplatu účastníkům správního řízení. Nejčastěji se mělo jednat o přestupková jednání, kde měl zastupovat minimálně v 92 případech konkrétní fyzické osoby na základě plných mocí, které mu byly uděleny. Měl nahlížet do spisové dokumentace, podávat návrhy na přerušení řízení, podněty k obnově řízení, podávat vyjádření k podkladům, odvolání a další, přestože se jedná o úkony, ke kterým nebyl, dle zákona o advokacii, oprávněn. Svým jednáním měl získat částku 115 tisíc korun. Hrozí mu trest odnětí svobody do výše dvou let nebo zákaz činnosti.

Při nakupování přišla o kabelku

Neustále upozorňujeme, aby si lidé dávali pozor na své osobní věci při nakupování, jelikož chvilkové nepozornosti mohou využít pachatelé, kteří věcí odcizí.

Své o tom ví 75letá paní, která nakupovala v pondělí 19. 3. 2018 v obchodním domě na ulici Revoluční. Z nákupního vozíku, na kterém měla zavěšen příruční vozík, ji odcizil pachatel kabelku s peněženkou. V ní se nacházela hotovost 3 tisíce korun, doklady a telefon. Škoda činí 4 tisíce korun.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

20. 3. 2018

vytisknout  e-mailem