Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nelákejte zloděje!

Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci. 

Ve středu 8. dubna v odpoledních hodinách se vloupal v Petřvaldě, části Petřvaldík na parkovišti u Senior centra neznámý pachatel do uzamčeného vozidla Toyota RAV4. Pachatel po rozbití okna z vozidla následně odcizil GPS navigaci Garmin v hodnotě 8 tisíc korun a dámskou tašku, ve které měla poškozená věci za téměř pět tisíc korun. Poškozením vozidla způsobil pachatel předběžnou škodu za patnáct tisíc korun.

Téměř denně policisté zaznamenávají případy, kdy pachatelé vniknou do vozidel a majitelům tím způsobí kromě nepříjemností i hmotné škody za nemalé částky.

Na Novojičínsku za první tři měsíce letošního roku policisté zaznamenali přes padesát případů vloupání do vozidel. Nejčastěji to bylo na Příborsku, kdy policisté prošetřují dvanáct případům vloupání do zaparkovaných vozidel. Na dalších obvodech našeho okresu to bylo v Kopřivnici 10, Nový Jičín 8, Frenštát pod Radhoštěm 6, Bílovec 3, Studénka 3, Odry a Fulnek po jednom případu. Ve většině případů se jedná o věci, které pohledem přes okénka vozu přímo lákají zloděje ke zcizení. Často jsou to GPS navigace, notebooky, mobily, kabelky a kufříky, doklady, fotoaparáty, rádia apod. Vybízíme proto občany, aby ve vozidlech nenechávali nic na očích, neponechávali ve vozidlech cenné věci a v případě, že je zde musí ponechat, bezpečnější je alespoň umístit na méně viditelné místo. Vhodné je používat přenosná a kódovaná autorádia, neboť autorádio ponechané ve vozidle bývá také často středem zájmu zlodějů. V případě podezření, že se okolo vozidla či vozidel pohybuje podezřelá osoba, vyplatí se zavolat policii nebo strážníky, neboť se tím zvyšuje šance na dopadení pachatele.

vytisknout  e-mailem