Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Návštěva policejního prezidenta

Ostrava: Policejní prezident se setkal s moravskoslezskými policisty  

Dnes, 19. března 2013, navštívil Moravskoslezský kraj policejní prezident plk. Mgr. Martin Červíček. 
PP v Ms kraji 2.JPG
Setkal se jak s vedením krajského ředitelství, tak i s policisty krajského ředitelství napříč regionem i policejními odbornostmi. 
 
Policejního prezidenta v našem kraji přivítal ředitel, plk. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý, v sídelní budově krajského ředitelství. Následující setkání přibližně se stovkou policistů proběhlo v sále zastupitelstva Krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Po boku policejního prezidenta se setkání zúčastnilo vedení moravskoslezské policie a policisty přišli pozdravit též hejtman Moravskoslezského kraje pan Miroslav Novák se svým 1. náměstkem.
 
Policejní prezident poděkoval hned na úvod setkání moravskoslezským policistům za jejich dosavadní práci. Svá slova podpořil výčtem různých „specialit“, kterými se policisté na severu Moravy mohou nejen v minulém roce pochlubit – jedná se například o Integrované bezpečnostní centrum, mnohé kauzy, které policisté bravurně vyřešili a samozřejmě případy, jejichž zvládnutí si vyžadovalo naprostou profesionalitu a enormní nasazení (například kauza „Metyl“).
 
Policejní prezident hovořil o minulosti, ale zaměřil se především současný stav a na budoucnost. Posluchači tak měli možnost udělat si jasnou představu o záležitostech ekonomických i personálních. Zazněla například informace, že Policie ČR obdržela pro rok 2013 na platy zaměstnanců stejný objem finančních prostředků jako v roce 2012.
 
Policejní prezident ocenil rovněž velmi úzkou a příkladnou spolupráci vedení policejního krajského ředitelství s vedením Krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Konstatoval také, že moravskoslezští policisté jsou důkazem toho, že služba policisty není práce, zaměstnání, ale poslání.
 
Po setkání na krajském úřadě se setkal policejní prezident v užším kruhu s policisty, kterým za účasti vedení krajského ředitelství  předal medaile Za statečnost a medaile za Zásluhy o bezpečnost.  
PP v Ms kraji 3.JPG
 
Za projevení osobní statečnosti při záchraně lidských životů udělil plk. Mgr. Martin Červíček služební medaili „Za statečnost“ čtyřem policistům Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Dva z oceněných zasahovali při požárech na Karvinsku a díky včasné evakuaci obyvatel zasažených domů, nedošlo k nejtěžším následkům.
 
Policejní prezident ocenil i zákrok policistů na místě exploze ve Frenštátu pod Radhoštěm dne 17. 2. 2013. Medaile „Za statečnost“ udělil dvojici policistů, kteří bezprostředně po výbuchu vběhli do zasaženého domu, aby pomohli jeho obyvatelům.
 
Poděkování policejního prezidenta se však dostalo i policistům, kteří se podíleli na záchranných pracích, ale i koordinaci jednotlivých úkonů či pátrání po pohřešovaných anebo dokumentaci frenštátské události. Plk. Červíček tak udělil medaile „Za zásluhy o bezpečnost“ čtveřici policistů.
 
PP v Ms kraji 4.JPG
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
19. 3. 2013

vytisknout  e-mailem