Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Násilník je ve vazbě

Karviná - ženy mohou být klidnější, policisté recidivistu zadrželi, na soud bude čekat ve vazbě... 

Karvinští policisté v minulých dnech zadrželi násilníka, který v Karviné přepadl tři ženy. Komisař zahájil trestní stíhání a 32letého muže z Karviné obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platební prostředku. Komisař obviněného viní ze dvou přepadení, které spáchal v listopadu loňského roku a třetího přepadení seniorky z ledna letošního roku.

Při přepadení využil svou fyzickou převahu. V Karviné na třídě Osvobození v brzkých ranních hodinách přistoupil zezadu k 56leté ženě, zastavil ji a chytil popruh její kabelky. Trhl takovou intenzitou, že došlo k přetržení popruhů a s kabelkou utekl.

O půl hodiny později na nedaleké karvinské ulici Závodní prudce strčil do 44leté ženy, která upadla na zem. Po přetahování a hrozbách dalšího útoku se obviněnému nakonec podařilo ženinu kabelku odcizit.

Na konci ledna si vytipoval 81letou ženu, která ráno vcházela do kostela. Zezadu jí silou strhl na zem a odcizil její kabelku. Seniorka po útoku má zraněnou ruku a byla převezena do místní nemocnice. Ženám svým jednání způsobil škodu bezmála 4 tisíce korun.

Důvodně podezřelý muž byl v minulosti pravomocně šestkrát soudně trestán, z výkonu trestu byl propuštěn v létě roku 2019. V současnosti je ohrožen trestem odnětím svobody na dvě léta až deset let. Státní zástupce podal návrh na jeho vazební stíhání, kterému soud vyhověl.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 18. února 2020

komisař

+420 974 721 209
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

vytisknout  e-mailem