Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Napadl servírku

Novojičínsko - Nechtěla mu nalít. 

Bujará atmosféra v jedné z příborských restaurací skončila napadením 22leté servírky, která už nechtěla hostům nalévat další alkohol.
V neděli 29. dubna o půl desáté v noci napadl opilý rozzlobený 35letý host servírku, která jej odmítla obsloužit. Neunesl odmítnutí a nejdříve slovně a pak i fyzicky na ní zaútočil. Přítomní hosté se mu snažili v jeho útocích zabránit. Způsobené zranění servírky si vyžádalo lékařské ošetření. A na místo byli přivolaní policisté.
Opilého agresivního muže jsme naložili do policejního vozidla a s pouty na rukou jej odvezli na protialkoholní záchytnou stanici. Po vystřízlivění podá k celé události své vysvětlení.  Nicméně jeho jednání prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu výtržnictví. To zda nedojde k rozšíření kvalifikace na další přečin, ukáže lékařská zpráva zraněné, a výslechy svědků.

Ve Fulneku v rodinném domě napadl vnuk svou babičku

Opilý 30letý vnuk po slovní rozepři kopl svou 90letou babičku do těla, ta následně upadla na zem a poranila si hlavu o radiátor. Syn poškozené, když zjistil, co se stalo, přivolal na pomoc policisty a lékaře. Její zranění si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici.
Jednání vnuka prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu ublížení na zdraví. V případě, že se toto jednání bude nadále opakovat a bude mít znaky domácího násilí, přistoupíme k vykázání vnuka z domu.

O tom, že se útoky na seniory dějí, se dozvídáme většinou, až když se stane nějaké zranění. Stejně jako u domácího násilí mezi manželi dochází k domácímu násilí také na seniorech. Samotné jednání probíhá za zdmi domu, opakovaně, skrytě a dlouhodobě.  Ze studu a obav o svůj další život však poškození o této věci nechtějí hovořit.
V minulosti jsme již několik případů útoků vůči seniorům vyšetřovali.  Naposledy v měsíci lednu už neunesla 65letá žena neustálé příkoří ze strany 39letého syna. Poškozená již nebyla schopná neustále snášet vyhrůžky, schválnosti a urážky z jeho strany. Syn na ní měl opakovaně vyvíjet psychický nátlak, snižoval její důstojnost a opakovaně jí vypínal plyn a elektřinu. Jeho jednání vyšetřujeme s podezřením ze spáchání přečinů týrání osoby ve společném obydlí a přečinu neoprávněného zásahu do práv k domu, bytu nebo nebytovému prostoru.       


Tisková zpráva ze dne 30. dubna 2012

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem