Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nákladní auta pod dozorem

Novojičínští dopravní policisté si po prázdninách posvítili na řidiče kamiónů. 

Novojičínští dopravní policisté, společně s pracovníky Celního úřadu Mošnov a Krajského úřadu Moravskoslezského kraje zkontrolovali téměř 40 nákladních vozidel a řidičů převážně nákladních vozidel.

Ve středu 9. září mezi osmou a dvanáctou hodinou proběhla na Kopřivnicku dopravně bezpečnostní akce, při níž policisté kontrolovali převážně nákladní vozidla a nákladní vozidel jedoucí v režimu ADR. Dopravní policisté se rovněž důkladně zaměřili na technický stav vozidel, rychlost, používání zádržných systémů a také to, zda řidiči nepožili před jízdou alkohol.

Policisté na společném stanovišti na ulici Panská v Kopřivnici, kde byli pracovníci Celního úřadu Mošnov s mobilním rentgenem a váhami a také pracovníci Krajského úřadu Moravskoslezského kraje zkontrolovali téměř 40 nákladních vozidel. Při akci zjistili 14 přestupků a uložili stejný počet blokových pokut, při kterých řidiči zaplatili tři tisíce sedm set korun. Celkem sedm vozidel mělo nevyhovující technický stav, dva řidiči se při jízdě nepřipoutali, jeden řidič nákladního vozidla nedodržel stanovenou dobu řízení, přestávek a doby odpočinku a jedeno vozidlo mělo překročenou maximální přípustnou hmotnost.

Na stanovišti na silnici I/58 se dopravní policisté rovněž zaměřili na povolenou rychlost. Zde bylo zjištěno 32 řidičů, kteří překročili povolenou rychlost v obci. Zde na pokutách policisté vybrali třicet devět tisíc pět set korun.

Fotogalerie zde:  foto1   foto2   foto3   foto4   foto5   foto6   foto7   foto8

vytisknout  e-mailem